"Det känns som jag har de verktyg jag behöver för att klara mig i arbetslivet"

Patrick Sjöberg studerar sista året på Frontend Developer-utbildningen hos KYH. Innan han började studera var han den som plockade isär datorer för att se vad som fanns i, och intresset för IT var stort.

Varför valde du en YH-utbildning?

– Jag jobbade som tekniker på Arlanda. Där hade jag mer mekaniska och elektriska arbetsuppgifter. På mitt jobb så hade vi viss IT ansvar och jag tyckte alltid dem jobben var roligast att utföra samt att jag alltid varit en person som gillar datorer och teknik. Jag var den där ungen som plockade isär en dator bara för att se vad som finns i. Men jag valde just en YH utbildningen eftersom det skulle ge mig en spetskompetens för att sedan snabbt kunna komma in i arbetsmarknaden.

patrick front end developer

Varför valde du KYH?

– Jag valde KYH eftersom personalen där var så snabba och hjälpsamma på att svara på att hjälpa mig med mina frågor. Exempelvis har de en livechatt där de svarar inom några minuter. Jag skulle absolut rekommendera skolan.

  • "Är du intresserad av programmering och du har en vilja så tycker jag absolut du ska gå en YH-utbildning här på KYH. Även om det finns många onlinekurser så tycker jag KYH erbjuder det där extra som kommer hjälpa dig att lyckas."

Vad värdesätter du med IT-utbildningen?

– Det KYH är bra på är att de ger dig verktygen för att själv kunna utvecklas. Mycket ansvar kommer ligga på en själv men alla lärare är otroligt hjälpsamma. Även om du inte har några förkunskaper inom programmering, vilket jag inte hade, så kommer lärarna här hjälpa dig om du har viljan. Det känns som jag har de verktyg jag behöver för att klara mig i arbetslivet.

– När jag tar examen kommer jag vara en junior utvecklare men förhoppningsvis kan bli jag senior inom några år. Då ska jag verkligen komma ihåg hur tålmodig, rolig och hjälpsam min lärare var och sedan försöka vara lika bra på det själv.

Möt fler studerande