3 snabba med blivande byggproduktionsledare

Möt Maja som studerar till Byggproduktionsledare ROT på KYH i Malmö!

Varför valde du att utbilda dig till byggproduktionsledare?

– Tidigare arbetade jag inom fastighetsbranschen på en projektavdelning med enbart enstaka kurser i bagaget. Jag sökte mig till KYH och utbildningen Byggproduktionsledare ROT för att fördjupa mina kunskaper och för att ha större möjlighet att kunna utvecklas och växa i liknande roller.

Vad är det bästa med YH-utbildningen?

– Det är mycket som är bra med denna utbildning, men en av de saker jag värdesätter högt är möjligheten man får under sina LIA-perioder. Jag hade själv bara jobbat på fastighetssidan med bostäder tidigare, men såg mina två LIA-perioder som ypperliga tillfällen att testa andra verksamheter för att få ny erfarenhet. Jag sökte mig därför till entreprenadsidan och Byggnadsfirman Otto Magnusson under min första LIA, och sedan till den kommersiella fastighetssidan och Akademiska Hus under min LIA 2.

Berätta om dina framtidsplaner efter examen!

– Jag tar examen i sommar, men har redan nu fått anställning på ett fastighetsbolag där jag i första hand kommer att jobba med ett omfattande stambytesprojekt. Det är ROT- och underhållsprojekt jag tycker om att jobba med så det kommer passa mig perfekt! Tips till de som ska börja studera är att i tidigt skede ha tydliga mål med vad man vill med utbildningen. Att hitta det man är intresserad av och vill arbeta med och ta chansen att prova på olika typer av företag under sina LIA-perioder.

  • Det är en stor fördel att ligga steget före och söka både LIA och arbete i god tid!

Aktuellt