"Jag gillar att Microsoft har utvecklat .NET!"

Erik började fundera på att utbilda sig inom IT, då han hade en del bekanta som arbetar i branschen. Nu är han inne på första året till .NET Developer på KYH i Stockholm.

  • Jag tycker programmering är intressant och det verkar finnas mycket jobb inom området. Jag ser det som ett framtidsyrke!

Vad fick dig att söka till .NET Developer?

– Jag kollade runt efter utbildningar och lärde mig mer om de olika programmeringsspråken som finns. Jag hittade till KYH och då valde jag YH-utbildningen .NET Developer för att den verkade populär och rolig. Jag läste runt på olika forum vad som var bäst att välja, och .NET verkade lite mer modernt vilket kändes rätt för mig. Jag gillar även att Microsoft har utvecklat .NET, det är ju ett av världens största företag och därför känns det väldigt säkert.

porträttbild erik

Vad gör ni i utbildningen just nu?

– Just nu läser vi kursen "HTML, CSS och JavaScript". Vi har testat på HTML och nu ska vi lära oss lite CSS. HTML är strukturen på hemsidan, exempelvis var texten ska stå någonstans. CSS är designen på hemsidan, vilka färger och vilka effekter som ska synas. JavaScript är mer lådor och formulär.

– Innan den här kursen har vi läst .NET-programmering och även databasteknik. Den senare handlar om databaser där vi har fått använda SQL och vi testade att använda Microsofts serverprogram. Sedan har vi även läst objektorienterad programmering som är fokuserad på .NET-språket.

Liknande artiklar