Inspireras av entreprenadingenjören Felicia – karriärväxlar till byggbranschen

Här är Felicia Drakenvik som studerar till Entreprenadingenjör på KYH i Malmö! Nu har hon genomfört halva sin första LIA-period (praktik) som projektledare på Regionfastigheter i Lund. Men, vad gör man egentligen som entreprenadingenjör? Här svarar Felicia på tre snabba frågor om utbildningen och praktiktiden.

Varför valde du utbildningen Entreprenadingenjör?

– Tidigare arbetade jag inom hälso- och sjukvården, men jag kände att jag ville testa något helt nytt och skaffa mig nya erfarenheter! Utbildningen är bred och jag lär mig om hela byggprocessen, trots att jag saknar tidigare erfarenhet. I framtiden vill jag jobba som entreprenadingenjör, projektledare eller platschef. Jag hoppas kunna inspirera andra och visa att alla kan jobba inom byggbranschen!

Vad gör du på din LIA?

– Det bästa är att ingen dag är sig lik! Ena dagen är det fullt med byggmöten, projekteringsmöten och platsbesök. Den andra dagen är det istället teamsmöten och mailkontakt. Man har även mycket kontakt med många olika discipliner inom de olika byggprocesserna. Som projektledare får jag möjlighet att utöva de kunskaper som jag har lärt mig under utbildningen.

Har du några tips till dem som vill påbörja utbildningen?

– Mina bästa tips till dig som väljer att utbilda dig till entreprenadingenjör på yrkeshögskola är att våga. Våga vara nyfiken och testa. Ställ frågor, ha en öppen dialog med både utbildare och klasskompisar om någonting är svårt. Ta vara på allas olika erfarenheter och kunskap. Har du ingen byggerfarenhet som mig? Vill du, så kan du! Det finns ingenting som stoppar dig.

Liknande artiklar