Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer

Kristoffer Håkansson studerar till Byggproduktionsledare ROT på KYH i Malmö. Just nu är han ute på sin första LIA-praktik hos Peab. Här svarar han på tre snabba frågor om utbildningen!

Läs mer om utbildningen Byggproduktionsledare ROT!
Kristoffer Håkansson, student på KYHs utbildning Byggproduktionsledare ROT

Varför valde du att studera till Byggproduktionsledare ROT?

– Jag kände att jag hade fastnat i min utveckling på mitt förra jobb som murare och plattsättare. Jag ville fördjupa mina kunskaper för att få en mer övergripande roll på bygget. När jag läste vad YH-utbildningen omfattade så visste jag direkt att det var denna jag skulle läsa!

Vad gör du på din LIA?

– En dag på min LIA-plats är sig aldrig lik. Fokuset kan ligga på allt ifrån att planera jobb till de anställda ute i produktionen till att försöka hitta de bästa lösningarna när problem uppstår. Jag är även delaktig i viktiga möten för att säkerställa att bygget rullar på som det ska och att det inte finns några frågetecken.

– Jag har verkligen insett hur viktig roll en arbetsledare har! Att vara där för laget, ha koll och svara på frågor. Om man inte har svar så får man ta reda på det direkt. Man är ansiktet utåt på projektet och ansvarar för att lägga beställningar för både pågående och kommande jobb. Dessutom hjälper man till där det behövs, till exempel slå ut inner- och ytterväggar med hjälp av ritningar

Har du tips till andra som vill bli byggproduktionsledare?

– Kom förberedd och ge allt på lektionerna! Anteckna, dokumentera och plugga en liten stund efter skolan varje dag. Det blir så mycket enklare att hänga med om du är förberedd. Ett annat tips är även att lära dig allmänna saker om bygg, allt från materialbenämningar till vilka olika sorters spik och skruv det finns.

Kan Byggproduktionsledare ROT vara något för dig? Ta chansen - ansökan är öppen just nu!

Liknande artiklar