Pathum fick drömjobbet som Frontend Developer

Pathum har precis tagit examen som Frontend Developer från KYH i Stockholm. Han har en bakgrund med en kandidatexamen i mjukvaruutveckling från sitt hemland Sri Lanka. Efter en flytt till Sverige 2013 arbetade han inom vården i sju år. Till slut ville han tillbaka till IT!

– Eftersom jag var borta en längre stund från programmering var det svårt att hitta ett IT-jobb igen. Under de år jag var borta från IT-branschen hade sektorn förändrats och det finns många nya verktyg och tekniker som jag inte hade med mig. Därför valde jag att studera till Frontend Developer på KYH.

Front end developer Pathum

Varför valde du att läsa en YH-utbildning?

– Jag ville hitta en utbildning som var så få år som möjligt. Mitt mål var att komma tillbaka till IT-branschen igen ganska snabbt och därför var yrkeshögskolan den bästa lösningen. Jag tror att LIA-praktiken som ingår i YH-utbildningar är det bästa sättet att hitta ett jobb. Många gånger blir man som student erbjuden ett jobb på det företaget. I andra fall är det ett bra tillfälle att få erfarenhet medan man studerar.

Varför valde du att studera på KYH Yrkeshögskola?

– Jag letade utbildning inom frontend och jämförde även jobbannonser från företag som letade efter juniora frontendutvecklare. KYH's kursplan och utbildning var mest lockande och den är skapad enligt IT-branschens nuvarande krav.

Hur var dina år på KYH?

– Dessa två år var intressanta och oförglömliga. Det var första gången jag studerade IT i Sverige och även på svenska. Jag hade de bästa och snällaste lärarna under hela utbildningen och de var fantastiska i att motivera alla studerande och var mycket hjälpsamma. Min huvudlärare hade ett bra upplägg där han lärde oss grundläggande koncept med livekodning och gav sedan oss tid att lösa problem själva för att sedan diskutera lösningarna.

  • Att studera frontend-utveckling var mer intressant än jag trodde från början och jag är så glad att jag nu har hittat mitt drömjobb som Frontend Developer på företaget Ahum!

Relaterade artiklar