Pathum fick drömjobbet som Front End Developer!

Pathum har precis tagit examen som Front end developer hos KYH i Stockholm. Han har en bakgrund med en kandidatexamen i mjukvaruutveckling från sitt hemland Sri Lanka. Efter en flytt till Sverige 2013 fick han arbete inom vård och arbetade inom vårdbranschen i sju år. Till slut ville han tillbaka till IT!

Hej Pathum, varför valde du att studera till front end developer när du redan hade en utbildning med dig?

– Jag arbetade i nästan sju år inom vården och eftersom jag var borta en längre stund från programmering var det svårt att hitta ett IT-jobb igen. Under de år jag var borta från IT-branschen hade sektorn förändrats och det finns många nya verktyg och tekniker som jag inte hade med mig.

Varför valde du att läsa en yrkeshögskoleutbildning?

– Jag tror att LIA-praktiken är det bästa sättet att hitta ett jobb. Utbildningen till front end developer har en LIA-period, och många gånger blir man som student erbjuden ett jobb på det företaget. Det är i andra fall ett bra tillfälle att få erfarenhet medan man studerar. Mitt mål var att komma tillbaka till IT-branschen igen ganska snabbt och därför var yrkeshögskolan den bästa lösningen.

Front end developer Pathum

Varför valde du att studera på KYH yrkeshögskola?

– Jag ville hitta en utbildning som var så få år som möjligt. Jag letade en utbildning inom front end och jämförde annonser som företagen letade efter som en junior frontend-utvecklare. Kursplanen hos KYHs utbildning var mest lockande och den är skapad enligt IT-branschens nuvarande krav.

Hur var dina år på KYH?

– Dessa två år var intressanta och oförglömliga. Det var första gången jag studerade IT i Sverige och även på svenska. Jag hade de bästa och snällaste lärarna under hela utbildningen och de var fantastiska i att motivera alla studerande och var mycket hjälpsamma. Min huvudlärare hade ett bra upplägg där han lärde oss grundläggande koncept med livekodning och gav sedan oss tid att lösa problem själva och sedan diskutera lösningarna.

– Att studera Frontend-utveckling var mer intressant än vad jag trodde från början och jag är glad att jag nu har hittat mitt drömjobb som Front end Developer på företaget Ahum.

Se liknande artiklar

Jobb innan examen
10 juni, 2022 Intervju

Jobb innan examen

Generellt får 9 av 10 studerande jobb inom ett halvår efter en yrkeshögskoleutbildning.

"Yrkeshögskolan är helt rätt!"
10 december, 2021 Intervju

"Yrkeshögskolan är helt rätt!"

Johan Hellberg är medgrundare för applikationsföretaget Abersoft som specialiserar sig på start ups ...