×
 

Här hittar du en ansökningsguide för hur du ansöker till någon av våra YH-utbildningar på KYH Yrkeshögskola samt viktiga datum att hålla reda på gällande ansökningsprocessen. Om du undrar något är du alltid välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss så svarar vi så fort vi kan.

Ansökan till KYH yrkeshögskola

1. Välj utbildning

När du har hittat en utbildning som du vill ansöka till på våran utbildningssida klickar du på ansök-knappen och följer länken till vår ansökningsportal.

2. Registrera ett konto eller logga

Länken skickar dig till yh-antagning.se som är vår ansökningsportal, där du behöver registrera ett konto eller logga in för att kunna ansöka.

3. Bifoga betyg och dokument

Din ansökan till KYH yrkeshögskola behöver innehålla betygskopior och andra merithandlingar för att vår antagningsenhet ska kunna granska den. Ladda upp de betyg, intyg eller andra dokument som efterfrågas enligt behörighetskraven för den valda utbildning i din ansökan. Om du saknar något dokument kan du fortfarande skicka in din ansökan tills oss och välja att komplettera din ansökan senare.

Har du skyddad identitet? Kontakta anna-karin.forssen@academedia.se med en skyddat mail så hjälper Anna-Karin dig vidare. Du ska inte ange ditt personnummer i din ansökan vid skyddad identitet.

Du behöver ladda upp en inskannad eller fotad kopia på originalhandlingen av dina betyg från din gymnasieskola, folkhögskola eller kommunala vuxenutbildning. I betygsdokument behöver ditt namn och personnummer vara synliga. Det ska även gå att utläsa betyg, kurskoder och poäng samt finnas en signatur från skolan.

Var hittar jag mina betyg?

Du kan hämta ett utdrag av dina betyg från antagning.se. Du kan även kontakta skolan du läste på, inhämta en betygskopia från stadsarkivet eller via den kommun du läste på.

För dig med utländska betyg krävs det att betygen är översatta och bedömda av Universitets- och Högskolerådet (UHR).

När bedömningen är klar laddar du upp underlagen från UHR i din ansökan som vanligt.

Om arbetslivserfarenhet ingår i behörighetskraven eller om du vill söka på reell kompetens krävs det ett tjänstgöringsintyg i din ansökan.

Tjänstgöringsintyg ska innehålla:

  • Vilken period du arbetat med start- och slutdatum, eller om pågående.
  • Hur mycket du arbetat under perioden angivet i procent eller timmar.
  • Din befattning inklusive arbetsbeskrivning.
  • Intyget ska vara undertecknat av din arbetsgivare.

Ett anställningsbevis räcker inte för att styrka arbetslivserfarenhet. 

Vi vill ha in bifogade betyg, dokument eller intyg i PDF-format, alternativt .jpeg. Filformat som inte fungerar är .html .txt, eller format som hör till MAC-datorer. Vi accepterar inte heller betygsdokument i formatet .docx.

4. Skicka in din ansökan

När du har laddat upp och bifogat samtliga intyg eller dokument dubbelkollar du att allting stämmer och att alla obligatoriska fält är ifyllda. Skicka sedan in din ansökan genom att klicka på knappen ”Lämna in din ansökan” i ansökningsportalen på yh-antagning.se.