Från LIA-praktikant till framtidens ledare

Hanna Månsson började sin resa hos KYH redan 2016 då hon gjorde sin LIA-praktik. Därefter fick hon anställning och under 2022 gick hon över från rollen som affärsutvecklare till en tjänst som partneransvarig. I den här intervjun tar vi reda på vad den nya tjänsten egentligen innebär och vad Hannas framtida mål är.

– 2016 läste jag en YH-utbildning till operativ ledare inom besöksnäringen, en bransch jag arbetade i då och ville vidare inom. Förra regionchefen i Stockholm hade samma utbildningsbakgrund och sökte en praktikant från vår klass – och jag fick praktikplatsen.

Partneransvarig KYH Hanna Månsson

Vad fick du göra under din första tid på KYH?

– Jag jobbade i princip på min LIA och fick testa på allt ifrån antagningsförfarandet och urvalsprov till att ha kontakt med ledningsgrupperna för utbildningarna. Jag blev efter examen anställd på timmar där jag arbetade med analys och kommunikation inom affärsutveckling. Efter ett halvår fick jag en fast tjänst som affärsutvecklare.

– Som affärsutvecklare arbetar man med att skapa utbildningar som skickas in till MYH för bedömning huruvida vi får bedriva den utbildningen. Det arbetade jag med fram till år 2020 då jag blev tillförordnad affärsutvecklingschef på grund av föräldraledighet i teamet. När vi blev fulltaliga igen gick jag tillbaka som affärsutvecklare, men denna gång med fokus på KYH Anywhere.

Under 2018 blev KYH tilldelad sin första Anywhere-utbildning av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH). Sedan dess har KYH Anywhere vuxit enormt och blivit den studieform som idag erbjuder flest utbildningar inom hela KYH.

Sedan skapades det en möjlighet att satsa på rollen som partneransvarig. Vad innebär rollen?

– Partneransvarig-rollen har jag pratat om väldigt länge internt för vi har haft ett behov av att fokusera på studieformen KYH Anywhere för att kunna jobba med tillväxt. Min roll i det stora hela innebär fokus på tillväxt för våra "Anywhere-utbildningar". För att kunna växa i antal utbildningar så behöver vi också växa i antalet utbildningsorter då vi behöver ungefär tre till fem orter per utbildning för att få en hel klass. Jag arbetar mycket med nätverkande, att hitta nya samarbetsorter och förvalta de samarbeten som vi har idag. Vi vill matcha utbudet med det kompetensbehov som finns.

  • Det är ett roligt jobb! Jag gillar att jobba på distans, det har jag gjort sedan 2019. Jag reser ganska mycket och det är skönt att ha basen hemma. Jag trivs jättebra inom yrkeshögskolan, det är bästa jobbet!

Du blev antagen till AcadeMedias talangprogram för ledare, berätta om det!

– Man blir nominerad av sin chef och går igenom en ganska gedigen antagningsprocess med arbetstester och intervju. När man blivit antagen är man i en grupp om ungefär 25 personer från hela koncernen. Det pågick från september till maj och vi träffades under åtta heldagar och hade uppgifter mellan träffarna att genomföra. Man fick diskutera och studera tillsammans med branschkollegor, vilket har varit väldigt värdefullt.

– Programmet var indelat i fyra områden: Individ, Grupp, Organisation, Omvärld. Första tiden läste vi om det individuella ledarskapet och hur jag vill vara som ledare. Vi fick föreläsningar från bland annat VD, kommunikationschef och andra personer i koncernen. Vi pratade även om VUCA-världen som handlar om att världen är i ständig förändring, hur man förhåller sig till det och hur man leder i en sådan förändring.

Och du tog examen nu i maj?

– Ja, jag klarade det! På examen skulle man presentera en jämförelse av sitt ledarskap nu och då. Jag fick presentera för en panel med bland annat AcadeMedias VD Markus Strömberg och KYHs verksamhetschef Christina Frisk.

– Ett av mina mål är att KYH Anywhere ska växa och sträcka sig över hela landet. Talangprogrammet har hjälpt mig i min nya yrkesroll för att kunna vidareutveckla studieformen och partnerskapet mellan olika lärcentrum. Jag har landat och det ska bli kul att påbörja ett nytt år och kunna fokusera helt på det här området.

Vi söker alltid nya lärcentrum att samarbeta med!

Genom att vara en samarbetspartner till KYH är du med och bidrar till er kommuns kompetensförsörjning. En av fördelarna med ett Anywhere-samarbete är att lokal kompetens ger kommunens näringsliv möjligheter att utvecklas och expandera. Kontakta oss för mer information om samarbetet!

Upptäck mer från KYH