×
 

Hoppa till innehållet

KYH Karriärprogram För en framgångsrik karriär!

Karriärprogrammet är ett koncept som ingår i alla YH-utbildningar på KYH och ger dig värdefulla verktyg inför din nya karriär. Många av våra studerande är redan etablerade på arbetsmarknaden när de kommer till oss, vilket ställer högre krav på oss som utbildningsanordnare. Vår målsättning är att förbereda våra studerande på bästa sätt inför det nya karriärvalet!

Vad innebär KYH Karriärprogram?

För att nå drömjobbet behöver du bli en så konkurrenskraftig kandidat som möjligt. Karriärprogrammet består av sex olika etapper som alla har stark koppling till en kommande framgångsrik karriär. De olika etapperna fördelas över din tid på KYH och består av olika aktiviteter så som föreläsningar, workshops, inspelat material och reflektionsuppgifter.

Oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller om du har arbetslivserfarenhet med dig sedan tidigare kommer KYH Karriärprogram att ge dig konkreta verktyg för att du ska lyckas i din nya karriär.

 • "Karriärprogrammet ger många bra tips och hjälper mig framåt! Det är ett bra och enkelt upplägg som passar studerande både med och utan tidigare erfarenhet. Vi går igenom olika typer av situationer och jag får chansen att ställa frågor."

Det här ingår i karriärprogrammet

 1. 1. Studieteknik – Så lyckas du med dina studier

  Första steget mot drömjobbet är att lyckas med dina studier! Därför får du genom föreläsningar och workshops expertråd från utbildade studie- och yrkesvägledare. Du lär dig om olika metoder och vilken som fungerar bäst för ditt unika lärande.

 2. 2. Personligt varumärke – Bli ditt bästa professionella jag

  Precis som ett företags varumärke ska sälja in dess produkter eller tjänster så ska ditt personliga varumärke sälja in dig! Därför får du lära dig hur du bygger ett starkt personligt varumärke från grunden och hur du använder dig av ditt personliga varumärke för att rekryteraren på ditt drömjobb ska välja just dig.

 3. 3. Bygg ditt nätverk i branschen

  Ett starkt kontaktnätverk i branschen kan ge dig otroliga möjligheter att nå drömjobbet. Därför får du genom föreläsningar och workshops fördjupa dig i hur du bygger ditt nätverk och hur du kan använda dig av ditt nätverk. Dessutom ger vi dig en grundlig utbildning inom dagens största plattform för nätverk; LinkedIn!

 4. 4. Framgångsrikt jobbsökande

  Första mötet med arbetsgivaren sker redan i din jobbansökan. Därför är det viktigt att du skapar ett gott intryck och sticker ut från mängden. Här går vi igenom hur ett konkurrenskraftigt CV och personligt brev ser ut, samt vad som är viktigt att tänka på när du söker jobb på dagens arbetsmarknad. Du får även tips på hur du förbereder, genomför och följer upp arbetsintervjun på bästa sätt.

 5. 5. Spetsa din kompetens – Få en extra merit i CV:t

  Aktiviteterna syftar till att spetsa din kompetens på olika sätt och göra dig till en ännu mer attraktiv kandidat på arbetsmarknaden. Innehållet uppdateras varje år utifrån vad som är relevant och efterfrågas av branschen.

 6. 6. Alumninätverk

  Vår vision på KYH är att du som alumn ska se oss som en dynamisk partner längs hela din karriär. Därför erbjuder vi alla våra examinerade studenter att gå med i KYH alumninätverk. Här samlas du med andra alumner i din bransch som kan vara viktiga kontakter i din framtida karriär. Vi på KYH tipsar om arbetsgivare som anställer och bjuder in till givande alumniaktiviteter.

 • Se alla våra utbildningar

  Här hittar du alla våra utbildningar inom samhällsbyggnad, IT och teknik. Samtliga YH-program på två år ingår i karriärkonceptet.

  två studenter i samtal
 • Få en del av lönen i bidrag

  Alla KYHs utbildningar är CSN-berättigade. Har du koll på att det nya omställningsstudiestödet kan ge dig en del av din lön i studiebidrag?

  Artikel CSN omställningsstudiestöd