×
 

Karriärprogrammet är ett koncept som ingår i din utbildning när du läser någon av våra YH-program och ger dig värdefulla verktyg inför ditt yrkesliv. Många av våra studerande är redan etablerade på arbetsmarknaden när de kommer till oss, vilket ställer högre krav på oss som utbildningsanordnare. Vår målsättning är att förbereda våra studerande så bra som möjligt inför det nya yrkeslivet!

Vad innebär KYH Karriärprogram?

För att nå drömjobbet behöver du bli en så konkurrenskraftig kandidat som möjligt. För oss på KYH är det viktigt att du som studerande ges bästa möjliga förutsättningar att kunna nå så långt du vill. Därför har vi skapat ett karriärprogram som ger dig värdefulla verktyg inför ditt kommande yrkesliv.

Karriärprogrammet består av sex olika etapper som alla har stark koppling till att lyckas nå drömjobbet. De olika etapperna fördelas över din tid på KYH och består av olika aktiviteter så som föreläsningar, workshops och reflektionsuppgifter. Oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller om du har arbetslivserfarenhet med dig sedan tidigare kommer KYH Karriärprogram att ge dig konkreta verktyg för att du ska lyckas i din nya karriär.

Det här ingår i karriärprogrammet

 

 

1. Studieteknik – Så lyckas du med dina studier

Första steget mot drömjobbet är att lyckas med dina studier! Därför får du genom föreläsningar och workshops expertråd från utbildade studie- och yrkesvägledare. Du lär dig om olika metoder och vilken som fungerar bäst för ditt unika lärande.

2. Personligt varumärke – Bli ditt bästa professionella jag

Precis som ett företags varumärke ska sälja in dess produkter eller tjänster så ska ditt personliga varumärke sälja in dig! Därför får du lära dig hur du bygger ett starkt personligt varumärke från grunden och hur du använder dig av ditt personliga varumärke för att rekryteraren på ditt drömjobb ska välja just dig.

3. Bygg ditt nätverk i branschen

Ett starkt kontaktnätverk i branschen kan ge dig otroliga möjligheter att nå drömjobbet. Därför får du genom föreläsningar och workshops fördjupa dig i hur du bygger ditt nätverk och hur du kan använda dig av ditt nätverk. Dessutom ger vi dig en grundlig utbildning inom dagens största plattform för nätverk; LinkedIn!

4. Framgångsrikt jobbsökande

Första mötet med arbetsgivaren sker redan i din jobbansökan. Därför är det viktigt att du skapar ett gott intryck och sticker ut från mängden. Här går vi igenom hur ett konkurrenskraftigt CV och personligt brev ser ut, samt vad som är viktigt att tänka på när du söker jobb på dagens arbetsmarknad. Du får även tips på hur du förbereder, genomför och följer upp arbetsintervjun på bästa sätt.

ikno

5. Diplomkurser – Få en extra merit i CV:t

Vi erbjuder diplomkurser, utöver din ordinarie kursplan, som är framtagna för att täcka ett unikt behov i din bransch. Genom att delta i en diplomkurs spetsar du din kompetens och skapar fler meriter i ditt CV vilket gör dig till en ännu mer attraktiv kandidat på arbetsmarknaden.

ikon

6. Alumninätverk

Vår vision på KYH är att du som alumn ska se oss som en dynamisk partner längs hela din karriär. Därför erbjuder vi alla våra examinerade studenter att gå med i KYH alumninätverk. Här samlas du med andra alumner i din bransch som kan vara viktiga kontakter i din framtida karriär. Vi på KYH tipsar om arbetsgivare som anställer och bjuder in till givande alumniaktiviteter.