Programvarutestare | Utbildning via KYH Anywhere

Bli den viktiga spelaren som säkerställer att morgondagens teknik och programvara lever upp till högt ställda krav om prestanda, funktionalitet och användarvänlighet!

I dagsläget har vi inga fler beviljade starter. Vi har ansökt om att få starta utbildningen igen till hösten 2024. Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad!

Ansökan stängd

Studieort Anywhere via Ronneby & Stockholm

Längd 2 år

YH-poäng 400 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 19 veckor

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Vad gör en programvarutestare?

Som programvarutestare är din uppgift är att hitta sätt och situationer där produkter eller tjänster inte fungerar som de ska, och tillsammans med ditt team åtgärda bristerna. Du har en viktig roll inom utvecklingen av ny programvara då du är den som säkerställer att tekniken möter användarnas behov på ett tillfredsställande sätt, och du är den som ser till att ni levererar fungerande och kvalitetssäkrade produkter.

Som programvarutestare är ingen arbetsdag den andra lik. Du jobbar i team bestående av beställare och utvecklare som programmerar produkten. Testarens roll i teamet är att tolka vad beställaren vill ha, för att sedan försöka förstå på djupet hur produkten fungerar och hitta situationer där den fungerar riktigt illa – så att det sedan kan åtgärdas. Kort sagt kan man säga att programvarutestaren arbetar med att kvalitetssäkra programvara och IT-system.

Exempel på yrkestitlar

  • Programvarutestare
  • Mjukvarutestare
  • Teknisk testare
  • Testatuomatiserare
  • Testledare
Ansökan stängd

Studieort Anywhere via Ronneby & Stockholm

Längd 2 år

YH-poäng 400 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 19 veckor

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Under YH-utbildningen

Under utbildningen ger dig gedigna kunskaper i programmering, testning och ledarskap. Du lär dig sätta dig in i hur slutanvändaren tänker och kommer att använda produkten för att kunna testa den på ett korrekt sätt.

Yrket är väldigt kreativt och passar dig som gillar att lösa problem, utforska nya tekniska områden och har nytänkande idéer.

Framtidsutsikter

Som programvarutestare kan du vara anställd på ett företag och nischa dig inom en specifik bransch eller arbeta som konsult med varierade uppdrag och uppdragsgivare. En stor fördel med yrket är att det går att anpassa efter dina intressen och att arbetsmöjligheterna är så pass breda och många att du utvecklas genom hela arbetslivet.

Bristande kompetens inom test, testledning och testautomatisering är ett av de områden där det råder specifik efterfrågan. Enligt branschorganisationer behöver drygt 400 personer anställas per år och det saknas fortfarande hundratals för att nå målet.

Mer om utbildningen

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Du behöver kunna svenska eftersom utbildningen bedrivs på svenska. Du behöver även ha minst godkänt betyg i följande kurser:

  • Engelska 6
  • Matematik 2
  • Programmering 1

Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, det finns flera sätt att bli behörig till en YH-utbildning på KYH. Läs mer om behörighet!

Programvarutestare är en Anywhere-utbildning. Du kan välja mellan Anywhere-orterna: Ronneby och Stockholm. Att studera via KYH Anywhere innebär platsbunden undervisning på din valda ort.

Så fungerar det:

KYH Anywhere är ett modernt utbildningsupplägg som innebär att en och samma utbildning går på flera orter samtidigt. Utbildningen är platsbunden till respektive studieort och funkar så att du sitter tillsammans med andra studerande på din valda studieort. Föreläsaren sänder undervisningen live via länk till alla orter samtidigt. På så vis får du även klasskamrater som sitter utspridda runt om i landet.

Under den här utbildningen kommer du ha föreläsningar ca två dagar i veckan på plats i lokalen.

Kontakt

Frågor om utbildningen? Kontakta utbildningsledaren. Frågor om ansökan, antagning eller behörighet? Kontakta vår antagningsenhet.

Upptäck mer från KYH

 

 

Alla passar som programvarutestare
21 mars, 2022 Intervju

Alla passar som programvarutestare

Elizabeth går sista året på utbildningen programvarutestare och är idag ute på sin praktikplats....

"Yrkeshögskolan är helt rätt!"
10 december, 2021 Intervju

"Yrkeshögskolan är helt rätt!"

Johan Hellberg är medgrundare för applikationsföretaget Abersoft som specialiserar sig på start ups ...

"Nätverkande visade vägen!"
8 december, 2021 Intervju

"Nätverkande visade vägen!"

Adam läste till programvarutestare hos KYH och arbetar idag på Mitsubishi Electric.

Vanliga frågor