Arbetsledare anläggning | Utbildning via KYH Anywhere

Vill du lära dig leda framtidens anläggningsprojekt i en utvecklande och högt efterfrågad yrkesroll? Då passar den här utbildningen dig!
Ansökan stängd

Studieort Anywhere via Eskilstuna, Malmö, Norrtälje & Stockholm

Längd 2 år

YH-poäng 435 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 24 veckor

Nästa start Augusti 2024

Ansökan Öppnar i februari

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Vad gör en Arbetsledare?

Anläggning är ett brett begrepp som innefattar allt från husgrunder och parker till vägar, broar och järnväg. Som arbetsledare har du en ansvarfull och omväxlande roll i det dagliga driftarbetet. Du biträder platschefen på anläggningsprojekt och ansvarar för att sysselsätta projektet, planera, instruera och följa upp arbetet ute i produktionen.

Yrkesrollen ställer krav på kunskap inom flera av anläggningsarbetets olika processer, aktörer och organisationer. Administrativa och ekonomiska färdigheter har därför blivit allt viktigare i yrkesrollen. Som arbetsledare befinner du dig ute på anläggningsprojekten och är den som säkerställer att arbetet fungerar enligt plan.

En arbetsledare ska kunna möta sin grupp, och måste veta vem man själv är och fungerar som ledare. KYHs utbildning ser jättebra ut, bra med starkt ledarskap och KMA.

Katarina Sjölander, HR-ansvarig anläggning på JM
Ansökan stängd

Studieort Anywhere via Eskilstuna, Malmö, Norrtälje & Stockholm

Längd 2 år

YH-poäng 435 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 24 veckor

Nästa start Augusti 2024

Ansökan Öppnar i februari

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Under YH-utbildningen

Under utbildningen får du lära dig om arbetsledarens roll, dess funktion i organisationen och på byggplatsen och hur samarbetet med övriga aktörer, entreprenörer och arbetslag fungerar.

Du rustas med gedigna kunskaper inom byggkonstruktion, teknik, anläggning och lär dig om byggprocessens olika delar. Utbildningen och yrket passar dig som vill ha en instegsroll i branschen och söker en operativ och arbetsledande position.

Framtidsutsikter

Det har planlagts för många stora infrastrukturella satsningar runt om i Sverige de kommande åren. Det är en stor brist på arbetsledare inom anläggning och behovet fortsätter att växa. Utbildningen är skapad med Sveriges Byggindustrier och de största aktörerna inom svensk anläggning, bland annat JM Entreprenad, AFRY, Frentab, NCC och Hifab.

Exempel på yrkestitlar

  • Arbetsledare anläggning
  • Produktionsledare anläggning
  • Byggingenjör anläggning

Mer om utbildningen

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Du behöver även ha minst godkänt betyg i följande kurser:

  • Bygg och anläggning 2 eller Matematik 2

Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, det finns flera sätt att bli behörig till en YH-utbildning på KYH. Läs mer om behörighet!

Arbetsledare – anläggning är en Anywhere-utbildning. Du kan välja mellan Anywhere-orterna: Eskilstuna, Malmö, Norrtälje och Stockholm. Att studera via KYH Anywhere innebär platsbunden undervisning på din valda ort.

Så fungerar det:

KYH Anywhere är ett modernt utbildningsupplägg som innebär att en och samma utbildning går på flera orter samtidigt. Utbildningen är platsbunden till respektive studieort och funkar så att du sitter tillsammans med andra studerande på din valda studieort. Föreläsaren sänder undervisningen live via länk till alla orter samtidigt. På så vis får du även klasskamrater som sitter utspridda runt om i landet.

Under den här utbildningen kommer du ha föreläsningar ca två dagar i veckan på plats i lokalen.

Kontakt

Frågor om utbildningen? Kontakta utbildningsledaren. Frågor om ansökan, antagning eller behörighet? Kontakta vår antagningsenhet.

Upptäck mer från KYH

 

 

Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer
28 november, 2023 Intervju

Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer

Kristoffer svarar på tre snabba frågor om Byggproduktionsledare ROT!

NYHET! KYH x Congrid - gynnar dig som studerar inom bygg
8 november, 2023 Nyhet

NYHET! KYH x Congrid - gynnar dig som studerar inom bygg

KYH inleder ett nytt samarbete med Congrid. Du som studerar inom samhällsbyggnad på KYH Göteborg får nu tillgång till plattformen...

Här är årets YH-kurser inom bygg!
23 oktober, 2023 Nyhet

Här är årets YH-kurser inom bygg!

YH-kurser kan hjälpa dig att ta ditt yrkesliv till nästa nivå. Ta del av årets YH-kurser och håll dig uppdaterad på en snabbrörlig arbetsmarknad!

Vanliga frågor