Systemutvecklare DevSecOps | Utbildning via KYH Anywhere

Är du en noggrann problemlösare och nyfiken på ett arbete inom systemutveckling och IT-infrastruktur? Studera till Systemutvecklare inom DevSecOps!
Ansökan stängd

Studieort Anywhere via Härnösand, Göteborg & Stockholm

Längd 2 år

YH-poäng 400 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 20 veckor

Nästa start Augusti 2024

Ansökan Öppnar i februari

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Vad gör en Systemutvecklare?

Som systemutvecklare arbetar du med att integrera säkerhetsaspekter direkt i utvecklingsprocessen. Du kopplar ihop utvecklingsavdelningens mål och visioner med systemförvaltningens ansvar för att systemen ska fungera som det var tänkt. DevSecOps står för Development, Security och Operations, vilket innebär att du tänker på både applikations- och infrastruktursäkerhet redan från början i utvecklingsprocessen.

I arbetet som systemutvecklare automatiserar du även vissa säkerhetsgrindar för att förhindra att DevOps-arbetsflödet saktar ner. Du analyserar rutiner, arbetsprocesser och tillämpar säkerhetsåtgärder för att förebygga risker.

Exempel på yrkestitlar

  • Systemutvecklare DevSecOps
  • Backendutvecklare
  • DevOps-integrerare
  • DevOps-utvecklare
Ansökan stängd

Studieort Anywhere via Härnösand, Göteborg & Stockholm

Längd 2 år

YH-poäng 400 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 20 veckor

Nästa start Augusti 2024

Ansökan Öppnar i februari

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Under YH-utbildningen

En DevSecOps-utvecklare måste alltid välja rätt verktyg för att kontinuerligt integrera säkerhet, som att komma överens om en integrerad utvecklingsmiljö med säkerhetsfunktioner. Under utbildningen lär du dig därför om säker och objektorienterad programmering, arbetsprocesser och säkerhetsåtgärder. Du får kunskap om skript, SQL, databasteknik och containerteknik samt agil projektmetodik, DevOps-metoder, CI/CD och sårbarhetsskanning.

Framtidsutsikter

Sveriges IT-marknad har sedan flera år tillbaka en omfattande utmaning i att möta kompetensbristen. I takt med att allt fler företag driftsätter mer av sin verksamhet på digitala plattformar och i molnbaserade miljöer växer också hotbilden mot IT. De potentiella riskerna är större än någonsin, vilket gör efterfrågan på mer kompetens större än någonsin.

Mer om utbildningen

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Du behöver även ha minst godkänt betyg i följande kurser:

  • Engelska 6
  • Matematik 2
  • Programmering 1
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, det finns flera sätt att bli behörig till en YH-utbildning på KYH. Läs mer om behörighet!

Systemutvecklare DevSecOps är en Anywhere-utbildning. Du kan välja mellan Anywhere-orterna: Härnösand, Göteborg och Stockholm. Att studera via KYH Anywhere innebär platsbunden undervisning på din valda ort.

Så fungerar det:

KYH Anywhere är ett modernt utbildningsupplägg som innebär att en och samma utbildning går på flera orter samtidigt. Utbildningen är platsbunden till respektive studieort och funkar så att du sitter tillsammans med andra studerande på din valda studieort. Föreläsaren sänder undervisningen live via länk till alla orter samtidigt. På så vis får du även klasskamrater som sitter utspridda runt om i landet.

Under den här utbildningen kommer du ha föreläsningar ca två dagar i veckan på plats i lokalen.

Kontakt

Frågor om utbildningen? Kontakta utbildningsledaren. Frågor om ansökan, antagning eller behörighet? Kontakta vår antagningsenhet.

Upptäck mer från KYH

 

 

Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer
28 november, 2023 Intervju

Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer

Kristoffer svarar på tre snabba frågor om Byggproduktionsledare ROT!

NYHET! KYH x Congrid - gynnar dig som studerar inom bygg
8 november, 2023 Nyhet

NYHET! KYH x Congrid - gynnar dig som studerar inom bygg

KYH inleder ett nytt samarbete med Congrid. Du som studerar inom samhällsbyggnad på KYH Göteborg får nu tillgång till plattformen...

Här är årets YH-kurser inom bygg!
23 oktober, 2023 Nyhet

Här är årets YH-kurser inom bygg!

YH-kurser kan hjälpa dig att ta ditt yrkesliv till nästa nivå. Ta del av årets YH-kurser och håll dig uppdaterad på en snabbrörlig arbetsmarknad!

Vanliga frågor