Kurs i Marketing Automation på distans

Har du yrkeserfarenhet i digital marknadsföring och vill kompetensutveckla dig inom marketing automation? Då är den här YH-kursen rätt för dig! Kursen ger omfattande kompetens i att optimera och effektivisera marknadsföringsprocesser med hjälp av marketing automation för digitala marknadsförare, CRM-specialister, E-commerce managers, marknadskoordinatorer eller motsvarande yrkesroll med yrkeserfarenhet.

Om Marketing automation

YH-kursen Marketing automation ger omfattande kunskaper och färdigheter om Marketing automation och de moderna digitala marknadsföringsprinciperna som är starkt associerade såsom lead generation, segmentation, lead nurturing, lead scoring, email marketing automation och hur man tolkar den insamlade dynamiskt genererade datan. Även hur man kan integrera marketing automation i kundupplevelse-processen i syfte att stärka sitt varumärke och skapa nya kunder samt behålla befintliga med ökad retention.

Efter avslutad kurs kan du tillämpa tekniska, analytiska och strategiska kunskaper kopplade till digitala marknadsföringsprinciper. Du har fördjupad kompetens i att optimera och effektivisera marknadsföringsprocesser med hjälp av marketing automation.

Under kursen

Under kursen får du kunskaper om kundupplevelser kopplade till områden som email, web visitor tracking, personalisering, lead scoring, nurture campaigns, campaign management, rapportering och analys. Du får även fördjupad förståelse för B2B och B2C demand- och lead generation strategier och hur de kan stödja sales- and marketing alignment arbete.

Utbildningen sker på distans och upplägget är utformat med hänsyn till att du som studerande ska kunna kombinera ditt arbete parallellt med dina studier. Kursen är på halvfart och du kommer att ha undervisning 1-2 dagar i veckan. Via vår läroplattform finns tillgång till kursmaterial, studiehandledning, inspelat material, chattforum och diskussionsgrupper.

KYHs distansupplägg är baserat på blended-learning, vilket innebär en kombination av inspelade föreläsningar, arbete individuellt eller i grupp samt fördjupning och diskussion i live-forum. Att du som studerande har snabb access till läraren ser vi som mycket viktigt för kunskapsprocessen och det slutgiltiga studieresultat.

Sen anmälan öppen

Studieort Distans

Studietid Flexibel

YH-poäng 8 veckor / 20 yhp

Studietakt Halvtid

Startdatum 16 oktober 2023

Sista ansökningsdag 8 oktober 2023

Kostnadsfri CSN-berättigad Möjlighet till extra studiestöd

Gör sen ansökan


Framtid och kompetensbehov

Under de senaste åren har det tillkommit nya tekniska lösningar som samlar in beteendedata och analyserar kommunikation. Idag är marketing automation är en av de viktigaste kompetenserna som yrkesverksamma marknadsförare främst behöver utveckla. KYH har ett stort kontaktnät och ett nära samarbete med branschen. De kunskaper, färdigheter och kompetenser som återfinns i kursen är därför framtagna i samråd med branschen och utformade för att svara mot det rådande kompetensbehovet på arbetsmarknaden.

KursnamnYrkeshögskolepoäng (yhp)
Marketing Automation20
Summa20

Mer information och behörighet

Behörighetskrav: 1 år heltid yrkeserfarenhet som digital marknadsförare, CRM-specialist, E-commerce manager, Marknadskoordinator eller liknande/motsvarande yrkesroller som i någon form arbetat med inbound/outbound-kampanjer eller Account Based Marketing.

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som du kan installera windowsbaserad programvara på.

  • Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne och operativsystemet Windows 10 eller 11.

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter. Under uppstarten på utbildningen får du tillgång till listan för kurslitteratur.

Vi hjälper dig så klart om du har särskilda behov som behöver stöd. Förbered din dokumentation och intyg inför utbildningsstart så att du får rätt hjälp så snabbt som möjligt.

Läs gärna mer om det på Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida.

Kontakt

För frågor om utbildningen kontakta utbildningsledaren. Frågor gällande ansökan, antagning eller behörighet besvaras av Antagningsenheten.

Vanliga frågor