Projektledare – solenergi | Utbildning i Göteborg

Vill du planera och projektera framtidens solenergianläggningar? Bli Projektledare inom solenergi.
Ansökan stängd

Studieort Göteborg

YH-poäng 410 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 20 veckor

Nästa start Augusti 2024

Ansökan Öppnar i februari

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Vad gör en Projektledare inom solenergi?

Som projektledare inom solenergi ansvarar du för projekt, från start till slut, genom planering, inköp och samordning. Du projekterar solenergianläggningar mot kund genom att konstruera lösningsförslag som uppfyller både kundens och branschens krav samt lagar gällande prestanda och kvalitet.

Observera att du som projektledare inte monterar anläggningarna, utan det sköts av installatörer. Du arbetar med planering, projektledning och kundkontakt. Yrket ställer krav på god kundförståelse och kommunikationsförmåga för att kunna att ta fram den bästa lösningen i varje enskilt fall.

Exempel på yrkestitlar

  • Projektledare, solenergi
  • Solenergiprojektör
Ansökan stängd

Studieort Göteborg

YH-poäng 410 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 20 veckor

Nästa start Augusti 2024

Ansökan Öppnar i februari

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Under YH-utbildningen

Utbildningen rustar dig med gedigna kunskaper om projektledning och projektering av solenergisystem, energilagring, beräkningsprogram och ritningsprogram. Du lär dig om elnätets uppbyggnad och funktion, energisystem och ellära samt elområdets lagar och förordningar.

Framtidsutsikter

Intresset för hållbara energilösningar växer och solenergimarknaden är under stark utveckling. Ett av Sveriges energi- och klimatmål är att all elproduktion ska vara 100% förnybar till år 2040. Det kommer att ställa stora krav på branschen, och att det behövs många fler projektledare inom solenergi framöver är något branschen är övertygade om.

"Vi ser att det ökande intresset och efterfrågan som finns för solenergi från företag och privatpersoner fortsätter, vilket innebär att vi har ett växande behov av att anställa projektörer, installatörer, och montörer."

Martin Johnsson, CEO, Paneltaket

Mer om utbildningen

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Du behöver även ha minst godkänt betyg i följande kurser:

  • Matematik 2 och Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2
    ELLER
  • Bygg och anläggning 2
    ELLER
  • Praktisk ellära

Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, det finns flera sätt att bli behörig till en YH-utbildning på KYH. Läs mer om behörighet!

Kontakt

Frågor om utbildningen? Kontakta utbildningsledaren. Frågor om ansökan, antagning eller behörighet? Kontakta vår antagningsenhet.

Upptäck mer från KYH

 

 

Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer
28 november, 2023 Intervju

Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer

Kristoffer svarar på tre snabba frågor om Byggproduktionsledare ROT!

NYHET! KYH x Congrid - gynnar dig som studerar inom bygg
8 november, 2023 Nyhet

NYHET! KYH x Congrid - gynnar dig som studerar inom bygg

KYH inleder ett nytt samarbete med Congrid. Du som studerar inom samhällsbyggnad på KYH Göteborg får nu tillgång till plattformen...

Här är årets YH-kurser inom bygg!
23 oktober, 2023 Nyhet

Här är årets YH-kurser inom bygg!

YH-kurser kan hjälpa dig att ta ditt yrkesliv till nästa nivå. Ta del av årets YH-kurser och håll dig uppdaterad på en snabbrörlig arbetsmarknad!

Vanliga frågor