Applikationsutvecklare mobila enheter YH-utbildning | Flera studieorter

glad man arbetar framför datorn

Applikationsutvecklare | Utbildning via KYH Anywhere

Vill du utveckla användarvänliga appar för mobila enheter? Bli Applikationsutvecklare!

Studieort Malmö & Stockholm
Studieform klassrum
Längd 2 år
Studietakt Heltid
YH-poäng 400 poäng
LIA-praktik 24 veckor
Nästa start Inga fler starter
Ej sökbar

Kostnadsfri CSN-berättigad


Vad gör en applikationsutvecklare?

Som applikationsutvecklare är du specialiserad på utveckling av appar för mobila Android- och iOS-enheter. Yrket innebär mycket programmering, men du arbetar med alla delar av utvecklingsprocessen, såsom mjukvarutestning, UX-design och projektledning – från idé till färdig produkt.

Som applikationsutvecklare är det viktigt att du förstår dig på kundens utmaningar, omvandlar dessa till lösningar och slutligen levererar optimerade, snygga och användarvänliga produkter.

Exempel på yrkestitlar

 • Applikationsutvecklare, mobila enheter
 • Applikationsutvecklare, Android och IOS
 • Webbapplikationsutvecklare

Under YH-utbildningen

Under IT-utbildningen lär du dig programmering i Kotlin, Java, Swift och JavaScript. Du lär dig att strukturera, prioritera, tidsestimera och genomföra projekt och arbetsflöden inom applikationsutveckling. Du får dessutom inblick i arbetsprocessen för angränsande utvecklingsområden som backend och testning.

Framtidsutsikter

Det finns en stor efterfrågan på duktiga apputvecklare på arbetsmarknaden. Allt fler applikationsutvecklare arbetar idag i konsultroll på olika konsultfirmor och digitala byråer mot externa beställare, vilket ställer höga kompetenskrav på agilt arbetssätt, projektplanering och tidsestimering.

Studieort Malmö & Stockholm
Studieform klassrum
Längd 2 år
Studietakt Heltid
YH-poäng 400 poäng
LIA-praktik 24 veckor
Nästa start Inga fler starter
Ej sökbar

Kostnadsfri CSN-berättigad


Mer om utbildningen

 • För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Du behöver även ha minst godkänt betyg i följande kurser:

  • Engelska 6
  • Matematik 2
  • Programmering 1
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

   

  Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, det finns flera sätt att bli behörig till en YH-utbildning på KYH. Läs mer om behörighet!

 • Kursnamn    Poäng
  Medarbetarskap och branschkunskap           5
  Applikationsarkitektur           40
  Androidutveckling           40
  Agila metoder och kravhantering           20
  iOS-utveckling           40
  API-integrationer och databashantering           30
  Projekt           15
  Gränssnittsdesign           20
  PWA – HTML5, CSS, JavaScript           40
  LIA           120
  Examensarbete           30
  Summa           400
 • Applikationsutvecklare mobila enheter är en YH-utbildning som ingår i vår studieform ”KYH Anywhere”. Det innebär att klassen är uppdelad i mindre grupper som studerar tillsammans på olika orter, och utbildaren undervisar via länk. Detta är en heltidsutbildning på 2 år som du kan välja att läsa på plats i Malmö eller Stockholm.

  Hur är studierna upplagda med KYH Anywhere?

  KYH Anywhere innebär att en och samma utbildning går på flera orter samtidigt. Klassen är uppdelad i mindre grupper som studerar på plats hos olika lärcentrum, och utbildaren håller i lektioner via länk – direkt uppkopplat till respektive klassrum. På så vis får du även klasskamrater som sitter utspridda runt om i landet.

  Du har schemalagda lektionstillfällen på plats cirka två halvdagar i veckan. Dessa tillfällen ägnas åt interaktiva workshops tillsammans med din studiegrupp (som deltar på plats) och utbildaren (som deltar via länk).

  Inför varje lektionstillfälle behöver du studera och förbereda dig genom att titta på förinspelat material, göra instuderingsfrågor eller liknande. Via vår digitala lärplattform Omniway har du tillgång till inspelat material, studiehandledning och chattforum under hela studietiden.

  Läs mer om studieformen KYH Anywhere här!

Kontakt

Frågor om utbildningen? Kontakta utbildningsledaren. Vid frågor om ansökan, antagning eller behörighet, kontakta vår antagningsenhet.

Upptäck mer från KYH

Vanliga frågor

 • Ja, vi erbjuder särskilt stöd för dig som är i behov av det. Ta kontakt med din utbildningsledare när du har blivit antagen för att boka ett möte om hur du kan få hjälp. Läs mer om studiestöd.

 • Ja, för dina studier behöver du en bärbar dator. Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator (PC) med 8 GB internminne och operativsystemet Windows 10 eller 11. En surfplatta eller mobiltelefon räcker inte, utan du behöver en riktig dator som du kan installera windowsbaserad programvara på. Vi rekommenderar därför inte Mac-datorer.

 • Vid uppstarten på utbildningen får du tillgång till listan för kurslitteratur. Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och eventuellt onlinematerial, vilket kan handla om cirka 2000 kronor per termin. Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande. Större delen av programvaran som används i utbildningen är dock kostnadsfri för studenter.