Applikationsutvecklare utbildning via KYH Anywhere

Gå en Applikationsutvecklare utbildning och bli Applikationsutvecklare! Du lär dig ta fram och utveckla framtidens användarvänliga applikationer för mobila enheter. Den här utbildningen går via KYH Anywhere. Du kan välja mellan Anywhere-orterna: Stockholm och Malmö. Att studera via Anywhere innebär en platsbunden undervisning på din valda ort med lärare på livelänk.

Vad gör en Applikationsutvecklare?

Genom att gå en Applikationsutvecklare utbildning blir du specialiserad på utveckling av appar för mobila Android- och IOS-enheter. Yrket innebär mycket programmering men du kommer även att få arbeta med alla delar av utvecklingsprocessen, såsom mjukvarutestning, UX-design och projektledning genom hela utvecklingen – från idé till färdig produkt.

Som Applikationsutvecklare är det viktigt att du förstår dig på kundens utmaningar, omvandlar dessa till lösningar och slutligen levererar optimerade, snygga och användarvänliga produkter.

Under utbildningen

Under Applikationsutvecklare utbildningen rustas du med teoretisk och praktisk kunskap om programmering i Kotlin, Java, Swift och JavaScript. Du lär dig att strukturera, prioritera, tidsestimera och genomföra projekt och arbetsflöden inom applikationsutveckling.

Du får dessutom kunskap och inblick i arbetsprocessen för angränsande utvecklingsområden såsom back-end och testning.

Ansökan stängd

Studieort Anywhere via Stockholm & Malmö

Studietid Dagtid

YH-poäng 400 / 2 år

Studietakt Heltid

Antal LIA-veckor 24

Kostnadsfri CSN-berättigad

Lämna intresseanmälan


Inom apputveckling så finns det en tydlig kompetensbrist. KYHs utbildning Applikationsutvecklare fyller en viktig roll för att täcka upp den brist som råder, och leder till de kunskaper och kompetenser som efterfrågas enormt av branschen idag.

Johan Hallberg, VD, Abersoft technologies

Framtid och kompetensbehov efter Applikationsutvecklare utbildningen

Framtidsutsikterna inom branschen är goda och tillväxten är stor. Det finns en stor efterfrågan på duktiga apputvecklare på arbetsmarknaden. Allt fler applikationsutvecklare arbetar idag i konsultroll på olika konsultfirmor och digitala byråer mot externa beställare, vilket ställer höga kompetenskrav på agilt arbetssätt, projektplanering och tidsestimering.

Exempel på yrkestitlar förutom Applikationsutvecklare:

 • Applikationsutvecklare inom Android och IOS
 • Webbapplikationsutvecklare
 • Webbutvecklare
KursnamnYrkeshögskolepoäng (yhp)
Medarbetarskap och branschkunskap5
Applikationsarkitektur40
Androidutveckling40
Agila metoder och kravhantering20
iOS-utveckling40
API-integrationer och databashantering30
Projekt15
Gränssnittsdesign20
PWA – HTML5, CSS, Javascript40
LIA120
Examensarbete30
Summa400
En vecka motsvarar 5 yhp

Mer information och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

 • Matematik B / Matematik 2
  och
 • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
  och
 • Engelska 6
  och
 • Programmering 1

Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, du kan fortfarande bli behörig innan höstens programstart!

Du kan göra ett kostnadsfritt digitalt behörighetstest i Programmering 1, Engelska 6 eller Matematik B/Matematik 2. Om du saknar behörighet i Svenska kan du istället bli erbjuden att gå en kostnadsfri preparandkurs. Om du har motsvarande yrkeslivserfarenhet kan du även bli granskad på reell kompetens!

Skicka in din ansökan som vanligt så granskar Antagningsenheten den så snart som möjligt och berättar hur just du kan bli behörig inför höstterminen 2023!

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som antingen är Mac eller Windowsbaserad.

 • Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne.
 • Vi rekommenderar även Mac-datorer för denna utbildning.
 • För våra anywhere-utbildningar är det även krav på nätverksuppkoppling, webbkamera samt hörlurar med mikrofon.

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Uppskattningsvis är det cirka 2000 kr per termin. Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter. Under uppstarten på utbildningen får du tillgång till listan för kurslitteratur.

Vi hjälper dig så klart om du har särskilda behov som behöver stöd. Förbered din dokumentation och intyg inför utbildningsstart så att du får rätt hjälp så snabbt som möjligt.

Läs gärna mer om det på Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida.

Kontakt

För frågor om Applikationsutvecklare utbildningen kontakta utbildningsledaren. Frågor gällande ansökan, antagning eller behörighet besvaras av Antagningsenheten.

Våra partnerföretag och föreläsare

BBH logo
first&ten logo
weapp logo
eduquality
serviesec logo

Vanliga frågor