×
 

Anywhere är samlingsbegreppet för våra utbildningar på fjärrundervisning och satellitorter. Utbildningarna är platsbundna och kopplad till de 17 olika orter vi erbjuder, och du sitter i ett klassrum tillsammans med cirka 5-15 personer och läraren sänder undervisningen live.

Vad innebär KYH Anywhere?

Under din Anywhere-utbildning studerar du tillsammans med en mindre grupp på din ort, medan den samlade klassen på omkring 35 elever sitter i klassrum över hela landet. Du kommer att arbeta i projekt med samtliga kurskamrater och ni kommunicerar genom olika digitala hjälpmedel. Utbytet du får med dina studiekollegor är en värdefull tillgång i dina studier.

Många av våra Anywhere-studenter poängterar fördelarna med att studera med personer från olika delar av landet då man får breddade perspektiv och nya infallsvinklar genom samarbetet. Dessutom etablerar du kontakter med både företag och framtida branschkollegor över hela landet, vilket kan öppna många spännande dörrar i din karriär.

Är det en distansutbildning?

Anywhere innebär inte att undervisningen sker på distans.

Att studera via KYH Anywhere innebär platsbunden undervisning på någon av våra "Anywhere-orter". Under kursernas gång finns det oftast möjlighet att ta del av inspelade föreläsningar i efterhand för repetition eller om du missade en föreläsning. Vi rekommenderar alltid att delta på undervisningen live för att få möjlighet att ställa frågor och få en studiemiljö.

Observera att KYH också erbjuder utbildningar helt på distans som inte omfattas av detta erbjudande.

Utbildning nära dig

Genom KYH Anywhere har vi tillgängliggjort flera av våra utbildningar inom IT, samhällsbyggnad och teknik på flera orter runt om i landet. Du väljer själv vilken ort du vill söka till av de orter som utbildningen bedrivs på. Under utbildningen har du alltid tillgång till ett klassrum med teknik för livestreamad undervisning. Därför är det bäst att söka till den ort du lättast kan ta dig till.

Det är bekvämt med KYH Anywhere. Jag bor i Malmö och jag får plugga med de från Östersund, det hade ju aldrig hänt annars.

– Ann, Student Solenergiprojektör KYH Anywhere

Karriär där du bor

 • Utbildningarna bedrivs där det finns ett efterfrågat behov
 • Du behöver inte flytta för att utbilda dig
 • Utbytet du får med dina studiekollegor är en värdefull tillgång i dina studier

Liveundervisning

 • Platsbunden undervisning med kurskamrater
 • Ställ frågor direkt till läraren
 • Studera tillsammans med en mindre grupp på din ort och den samlade klassen över hela landet

17 olika orter

 • Få kontakt med både kurskamrater och företag över hela Sverige
 • Arbeta i projekt med samtliga kurskamrater där ni kommunicerar genom olika digitala hjälpmedel
anywhere-kartan-2022

Hur fungerar Anywhere i praktiken?

Häng med KYH och Byggsandra till Piteå, Malmö och Norrtälje i filmerna nedan! Där träffar vi både personer från verksamheten och studerande som ger oss inblick i KYH Anywhere och hur det fungerar i praktiken.

Samarbeta med oss

Genom att vara en samarbetspartner till oss på KYH är du med och bidrar till er kommuns kompetensförsörjning. En av fördelarna med ett Anywhere-samarbete är att lokal kompetens ger kommunens näringsliv möjligheter att utvecklas och expandera. Andra fördelar med att samarbeta med KYH är bland annat:

 • Lokala företag får lära känna studenter på orten för en snabb och trygg rekrytering
 • Ha möjlighet att knyta samman flera orter i en region och skapa nätverk för samarbete och utveckling
 • Få en unik möjlighet att nätverka med andra lärcentrum i hela Sverige

Ta gärna kontakt med oss för att få mer information om samarbetet!