Nya möjligheter att utforska digitaliseringen av byggbranschen – det här är KYH x Congrid

Av: Jenny Olsson

Glädjande nyheter för dig som studerar inom samhällsbyggnad på KYH Göteborg! Genom det nya samarbetet med Smartcrafts digitala verktyg Congrid får du som studerande nu tillgång till Congrids plattform helt kostnadsfritt under hela din praktikperiod. Men, vad innebär det egentligen? Här berättar vi mer!

kvinna utför mätning på byggarbetsplats

Häng med på resan mot en digitaliserad byggbransch

Byggbranschen är en snabbrörlig bransch och det gäller att hänga med i svängarna! Digitaliseringen i branschen har bara börjat och det tillkommer hela tiden nya smarta och digitala lösningar. Visionen med samarbetet är att ge dig som studerande möjlighet att lära dig om digitala verktyg redan under studietiden. Det kan senare innebära en kortare startsträcka när du ska ut på LIA eller påbörja din nya anställning i branschen.

– Genom att erbjuda KYHs studenter tillgång till vår plattform ger vi dem möjlighet att utforska och uppleva den digitala utvecklingen som pågår inom byggsektorn, säger Henrik Karlsson, säljansvarig på Congrid.

Vad är Congrid?

Congrid är ett digitalt system som hjälper dig att hantera kvalité och säkerhet i byggprojekt. Under praktiken kommer du ha möjlighet att använda systemet genom att testa koppla olika projekt som du jobbar med ute på fält till Congrid.

– Vi är förväntansfulla på samarbetet och ser att det ger både KYH, Congrid och våra studerande en stor möjlighet till att utveckla branschen, säger Maria Holm, utbildningsledare på KYH.

Så funkar det

Systemet är kopplat till KYH och dig som studerar hos oss, inte ditt LIA-företag. Det innebär att om företaget du praktiserar på använder ett annat digitalt system kommer du i första hand lära dig att använda det. Om så är fallet kan du ändå prova att koppla upp samma projekt i Congrid och jämföra de olika systemen mot varandra. Om företaget inte använder sig av några digitala verktyg är det ett perfekt tillfälle att introducera Congrid för företaget!

I dagsläget erbjuds Congrid endast för studerande i Göteborg, men vi jobbar för att kunna implementera detta i flera av våra regioner inom kort!

Liknande artiklar