Front End Developer

Ansökan är stängd men öppnar i februari för hösten 2019

Två år, sen är du webbutvecklare!

Om du börjar på den här utbildningen till Frontendutvecklare kommer du om två år vara en fullfjädrad webbutvecklare med specialisering inom frontend, det användaren upplever.

Vi har tagit fram den här vassa utbildningen ihop med företag i branschen. Det finns ett enormt behov av fler programmerare, mer än 60 000 programmerare kommer saknas redan år 2020 för att vara mer exakt.

De senaste teknikerna

De senaste åren har Javascript blivit en av de hetaste teknikerna. Idag kan vi utveckla riktigt avancerade webbgränssnitt, avancerade applikationer, server-mjukvara och mycket annat med bara Javascript.

Kan man dessutom HTML 5 och CSS 3 riktigt bra blir man en riktigt skarp webbutvecklare som kan tackla nästan alla projekt.

Därför är vårt fokus i utbildningen just Javascript samt mycket om HTML 5 och CSS 3 samt hur alla de här teknikerna kan användas inom framförallt webben men även inom andra områden.

Dessutom har vi med en hel del om närliggande tekniker som kan vara bra att kunna samt inom andra viktiga ämnen så som användbarhet och projektstyrning med agila metoder.

Stockholm

YH-poäng

%

Praktik

ingångslön

Jag sökte till KYH för att jag ville byta karriär och få chansen att jobba med något jag tycker är kul och har ett stort intresse för. KYH känns helt rätt för mig och min framtid. Jag skulle absolut rekommendera KYH för andra som vill utbilda sig till front-endutvecklare. Mattias Söderström

Studerande på utbildningen

Innehåll

Utbildningen innehåller många olika kurser för att du ska få rätt kompetenser. Allt innehåll bestäms av företag i branschen och skräddarsys efter behovet som finns just nu på företagen. Inriktningen på just den här utbildningen är det som kallas frontend och det är branschens namn på det som användaren upplever. Som frontendutvecklare jobbar du med att skapa gränssnitten för applikationer och de spänner över allt från design till kod och arbetet med användarvändlighet.

JavaScript

110 YHP – Den största kursen i utbildningen handlar så klart om Javascript. Efter den här kursen kan du verkligen allt du behöver kunna!
h

HTML5 OCH CSS

30 YHP – Den här kursen går igenom allt inom HTML 5 och CSS 3.

back end-utveckling

40 YHP – Den här kursen sammanflätar arbetsuppgifter inom back-end-programmering som relaterar till front-end-utveckling. Den innefattar bland annat PHP, Javascipt och Node.js.

GRAFISKA VERKTYG FÖR GRÄNSSNITTSDESIGN

25 YHP – Grafiska verktyg
}

ARBETSMETODIK FÖR UTVECKLARE

20 YHP – Som utvecklare finns det många verktyg och metoder man måste ha koll på. Exempelvis förväntas alla kunna versionshantering med ex. GIT idag.

USER EXPERIENCE DESIGN

35 YHP – Användbarhet (UX) är otroligt viktigt. Tänker man inte på detta kan gränssnitten bli svåra att använda. Därför läser du en kurs inom detta också.

LIA

100 YHP – I utbildningen finns en praktikperiod på 20 veckor där du är ute på ett företag och arbetar som junior frontendutvecklare för att lära dig ännu mer!

Examensarbete

40 YHP – Som avslutning på dina två års studier gör du ett examensarbete under 8 veckor och bygger något riktigt coolt!

En stor del av utbildningen är ute på företag

Hela utbildningen är i grunden väldigt förankrad i branschen och verkligheten. Efter bara några veckor kommer du jobba med riktiga projekt som branschen beställer och större delen av första året är i projektform där du får testa dina kunskaper i riktiga projekt.

Andra året består dels av 20 veckor praktik (lärande i arbete) där du jobbar ute på ett företag med en handledare. Dessutom gör du 8 veckor examensarbete och också typiskt sett görs åt ett företag. Totalt blir det en dryg tredjedel av studierna som är knutet till företag, förmodligen till det företag som du sen börjar jobba på. För det är så det fungerar i den här branschen.

%

ute på företag

Ledningsgruppen

Utbildningen styrs av företag i branchen. De är med och bestämmer vad du kommer lära dig så att du kommer ut med den kompetens som efterfrågas. Allt för att du ska kunna få jobb direkt efter utbildningen.

Några av medlemmarna i ledningsgruppen ser du här nedanför.

Lena Löfdahl
TELENOR

Magnus Rüdolf
SKRUVAT

Martin Vehmas
VIAECOLE

Karl Kihlbom
VENDRE

Behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land med minst godkänt betyg i:

  • Matematik B / Matematik 2a, 2b, 2c
  • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andra språk 2
  • Engelska B / Engelska 6
  • Programmering A / Programmering 1

 

Obehörig? Vi hjälper dig!

Saknar du något behörighetskrav? Ge inte upp – vi tittar inte bara på dina pappersbetyg utan också på ditt CV och dina kunskaper som helhet. Dessutom kan du bli behörig genom att gå en av våra kostnadsfria preparandkurser.

Kontakta vår hjälpsamma antagning om du vill ha hjälp med behörigheten!

Tänk på att det är viktigt att kunna bistå med egen bärbar dator på den här utbildningen.

Preparandkurs i programmering

Om du inte har programmerat tidigare kan du läsa vår preparandkurs i programmering. Det är en kurs under våren som du gör på distans. Du gör sedan en tenta på plats hos oss i Stockholm. Klarar du tentan anser vi att du kan motsvarande Programmering 1 och du blir behörig på den punkten.

 

 Föranmälan till preparandkursen har stängt för i år.