×
 

Yrkesutbildning Piteå

Piteå är en av våra Anywhere-orter vilket innebär att de på plats är samarbetspartners till oss på KYH.

Våra utbildningar i Piteå

Anläggningsingenjör – infrastruktur, miljö och klimat

Utbildningstyp Program

Bransch Samhällsbyggnad

Studieort Anywhere via Göteborg, Malmö, Piteå & Stockholm

Omfattning 2 år

Start Augusti 2024

Status Stängd för ansökan

Miljösamordnare – hållbara byggnader

Utbildningstyp Program

Bransch Samhällsbyggnad

Studieort Göteborg, Anywhere via Malmö, Norrtälje, Piteå, Stockholm, Söderhamn & Östersund

Omfattning 2 år

Start Augusti 2024

Status Stängd för ansökan

Byggproduktionsledare – ROT

Utbildningstyp Program

Bransch Samhällsbyggnad

Studieort Distans, Göteborg, Malmö, Anywhere via Eskilstuna, Gävle, Hudiksvall, Katrineholm, Norrtälje, Ronneby & Östersund

Omfattning 2 år

Start Augusti 2024

Status Stängd för ansökan

KYH Yrkeshögskola Piteå

Piteå kommun erbjuder dig som studerar på distans eller via fjärr-/satelitutbildningar att nyttja de resurser som ett lärcentrum kan erbjuda. Platsen för detta heter Studicum och är beläget i området Berget på Kunskapsallén 10, 941 63 Piteå. Det ligger granne med exempelvis Studio Acusticum, många Pitebor brukar förstå vart det ligger om man beskriver Studicum som ”gamla Kårhuset vid Musikhögskolan/Luleå tekniska universitet”.

Hitta hit

På området finns det gott om parkering för dig som kör bil. Om du föredrar att åka kollektivt så stannar lokalbussen finns precis utanför Studicum. Annars är det en trevlig promenad ner till city som tar ca 15 minuter. Det finns också en populär lunchrestaurang 2Kök på området samt en Coop-butik.

Lokalerna

Studicum erbjuder en modern, trevlig och öppen studiemiljö där du kan vistas för att bedriva dina självstudier eller grupparbeten med studiekamrater.

Om du studerar vid en distansutbildning eller en utbildning med fjärrundervisning (som ibland kallas satellitutbildning) är det också möjligt att nyttja klassrummen ”Berget” och ”Backen” samt ett mindre konferensrum. Dessa är utrustade med mötesteknik för att du och din studiegrupp ska kunna delta digitalt i undervisning när läraren befinner sig på annan plats, ungefär som i ett konferensmöte.

Under den period som din utbildning pågår har du möjlighet att kvittera ut en ”blipp” för in- och utpassering till Studicum. På så vis har du tillgång till lokalerna mellan 07.00-20.00 alla dagar, även om Studicum för övrigt skulle vara stängt.

Studentkök

Studicum har givetvis ett studentkök med tillgång till mikrovågsugn, kyl, kaffebryggare, vattenkokare, porslin och diskmaskin så att du kan förvara och värma din medhavda mat.

Service

Om det uppstår problem eller frågor kring den tekniska utrustningen i klassrummen (tex uppkoppling, projektorer, kameror och annan hårdvara) finns det personlig hjälp att få via IT-stöd. Det finns också möjlighet att kopiera och skriva ut dokument.