Så blir du mer konkurrenskraftig – boosta din karriär med en kort YH-kurs

Av Jenny Olsson

Karriärväxling, ökad anställningsbarhet och högre lön? Det finns många anledningar att kompetensutvecklas. En smart väg till snabb framgång går via yrkeshögskolan. Här berättar vi om vinsterna med att utvecklas genom en YH-kurs.

glad kvinna i kontorsmiljö arbetar vid dator och håller en surfplatta

Värdet av upskill/reskill

Att fördjupa din kunskap (upskill) och skaffa ny kunskap (reskill) är viktigt för det livslånga lärandet. Det är ingen hemlighet att konkurrensen på arbetsmarknaden är hård. Kompetensutveckling ger dig kvalificerad kunskap och stärker dina chanser till jobb på dina villkor.

En smart väg till att bli mer konkurrenskraftig och snabbt uppnå dina karriärmål är YH-kurser. Kurser inom yrkeshögskolan är direkt relevanta för arbetslivet eftersom de är utformade tillsammans med arbetsgivare och branschexperter. Därmed ger de dig eftertraktad kompetens för att nå framgång i ditt yrkesliv. Här är tre vinster med kompetensutveckling via YH-kurser!

1. Ökad anställningsbarhet

Det går fort på arbetsmarknaden idag. Ny teknologi, nya verktyg och förändrade arbetsmetoder har blivit vardagsmat. Genom kompetensutveckling håller du dig uppdaterad på det senaste inom din bransch, vilket gör dig mer kvalificerad för nya ansvarsområden och jobb. Det ger dig också större möjligheter till en potentiell löneökning i och med att det finns en stor efterfrågan på dina nya färdigheter.

2. Stärkt personligt varumärke

Kompetensutveckling är en investering i dig själv. Förutom fler färdigheter och ökat självförtroende förbättrar du även din förmåga att hantera utmaningar i arbetslivet. Viljan att uppnå personliga och professionella mål visar att du är en driven och framåtstävande person. Det skapar en positiv inverkan i ditt personliga varumärke.

3. Utökat professionellt nätverk

Under en YH-kurs hamnar du i ett sammanhang med likasinnade personer, vilket ger dig möjligheten att utvidga ditt professionella nätverk med såväl branschexperter som branschkollegor. Samarbete, nätverkande och kunskapsutbyte leder till relationer som kan vara värdefulla för ditt fortsatta yrkesliv.

Redo att boosta din karriär?

KYH Yrkeshögskola erbjuder flera korta YH-kurser på distans och halvtid. De är kostnadsfria, CSN-berättigade och har ett flexibelt studieupplägg som är anpassat för att du ska kunna studera vid sidan av jobbet. Det är ett utmärkt tillfälle att öka dina jobbchanser på bara några veckor. Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande artiklar