UX-designer | Utbildning i Stockholm

Vill du bli en fena på UX-design? Lär dig om interaktionen mellan användarens upplevelse och beteende samt utvecklingen av användarvänliga produkter och tjänster.
Ansökan stängd

Studieort Stockholm

Längd 2 år

YH-poäng 400 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 24 veckor

Nästa start Augusti 2024

Ansökan Öppnar i februari

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Vad gör en UX-designer?

UX står för User Experience och handlar om användarens upplevelse av webbplatser, appar och andra digitala produkter.

Som UX-designer undersöker och kartlägger du användarnas behov och beteenden i interaktionen med din produkt. Utifrån dina insikter skapar du en design med hjälp av wireframes, mockups och prototyper, med målet att skapa positiva användarupplevelser. Du testar din design med användaren och vidareutvecklar den så att den blir så bra som möjligt.

Exempel på yrkestitlar

  • UX-designer
  • Användbarhetsdesigner
  • Interaktionsdesigner
  • UX-arkitekt
Ansökan stängd

Studieort Stockholm

Längd 2 år

YH-poäng 400 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 24 veckor

Nästa start Augusti 2024

Ansökan Öppnar i februari

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Under UX-utbildningen

Utbildningen rustar dig med gedigna kunskaper om olika metoder, verktyg och förhållningssätt i en användarcentrerad designprocess. Du lär dig kartlägga användarbeteenden, förstå användarens behov och drivkrafter samt identifiera och åtgärda eventuella problem. Efter examen har du kompetens för att designa en positiv användarupplevelse utifrån ett förväntat beteende.

Det kommer finnas mycket jobb inom UX-design i framtiden. Alla företag som jobbar med webben, vilket är alla idag, kommer behöva minst en inom User Experience.

Henrik Baecklund, Partner/Delägare, Adding Insight

Framtidsutsikter

UX är listad som en av de kompetenser med absolut starkast tillväxt i efterfrågan, enligt TechSverige. Tiotusentals UX-designers saknas, vilket gör kompetensbristen akut. Utvecklingen av digitala produkter och tjänster driver på behovet av kompetens, även kraven på utvecklade användargränssnitt för att göra dessa mer lättillgängliga for bredare målgrupper.

Det är inte bara webbyråer och IT-konsultföretag som har behov av UX-designers. Du kan även få anställning inom e-handel, myndigheter, produktbolag, banker, nyhets- och mediebolag samt fordonsindustrin.

UX-utbildningen, och yrkesrollen, passar dig som är intresserad av kognitions- och beteendevetenskap relaterat till interaktionen mellan människa och teknik.

Mer om utbildningen

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Du behöver även ha minst godkänt betyg i följande kurser:

  • Engelska 6
  • Matematik 2
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, det finns flera sätt att bli behörig till en YH-utbildning på KYH. Läs mer om behörighet!

Kontakt

Frågor om utbildningen? Kontakta utbildningsledaren. Frågor om ansökan, antagning eller behörighet? Kontakta vår antagningsenhet.

Upptäck mer från KYH

 

 

Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer
28 november, 2023 Intervju

Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer

Kristoffer svarar på tre snabba frågor om Byggproduktionsledare ROT!

NYHET! KYH x Congrid - gynnar dig som studerar inom bygg
8 november, 2023 Nyhet

NYHET! KYH x Congrid - gynnar dig som studerar inom bygg

KYH inleder ett nytt samarbete med Congrid. Du som studerar inom samhällsbyggnad på KYH Göteborg får nu tillgång till plattformen...

Här är årets YH-kurser inom bygg!
23 oktober, 2023 Nyhet

Här är årets YH-kurser inom bygg!

YH-kurser kan hjälpa dig att ta ditt yrkesliv till nästa nivå. Ta del av årets YH-kurser och håll dig uppdaterad på en snabbrörlig arbetsmarknad!

Vanliga frågor