UX-designer utbildning i Stockholm

Vill du bli en fena på User Experience och UX-design? Då är den här UX-designer utbildningen rätt för dig! Lär dig interaktionen mellan användarens upplevelse och beteende samt utvecklingen av användarvänliga produkter och tjänster. UX utbildningen går på plats i våra lokaler i Stockholm.

Vad gör en UX-designer?

UX står för User Experience och handlar om användarens upplevelse av att använda webbsajter, appar och andra digitala produkter. Genom att läsa en utbildning i UX design lär du dig att designa en positiv användarupplevelse utifrån ett förväntat beteende. Du kommer även identifiera och åtgärda eventuella problem genom att förstå användarens drivkrafter och varför användaren är i kontakt med företagets produkt.

Med ett psykologiskt och användarcentrerat förhållningssätt undersöker du användarens beteenden och behov i interaktionen med produkten. Som UX-designer utvecklar du sedan en design genom wireframes, mockups och prototyper som kan testas med användaren och vidareutvecklas för att bli så bra som möjligt. Det finns också en viktig strategisk komponent där du som UX-designern ska kunna kartlägga och förstå användarens beteende utifrån långsiktiga mål.

Under UX utbildningen

Under UX-designer utbildningen rustas du med gedigna kunskaper och färdigheter i metoder, verktyg och förhållningssätt för en användarcentrerad designprocess. UX utbildningen passar dig som är intresserad av kognitions- och beteendeveteskap relaterat till interaktionen mellan människa och teknik.

Ansökan stängd

Studieort Stockholm

Studietid Dagtid

YH-poäng 400 / 2 år

Studietakt Heltid

Startdatum HT-23

Antal LIA-veckor 24

Kostnadsfri CSN-berättigad

Lämna intresseanmälan


Det kommer finnas mycket jobb inom UX-design i framtiden. Alla företag som jobbar med webben, vilket är alla idag, kommer behöva minst en inom UX. En yrkesutbildning på KYH skulle hjälpa den branschen.

Henrik Baecklund, Partner/Delägare, Adding Insight

Framtid och kompetensbehov efter en User Experience utbildning

Framtidsutsikterna inom branschen är goda och tillväxten är stor. TechSverige berättar att kompetensbristen är fortsatt akut och det kommer att saknas tiotusentals personer i yrket. Utvecklingen av digitala produkter och tjänster driver behovet av kompetens, en av faktorerna är krav på utvecklade användargränssnitt och User Experience för att göra dessa lättillgängligare for bredare målgrupper. Det finns en stark efterfrågan på UX och TechSverige listar UX som en av de kompetenser med absolut starkast tillväxt i efterfrågan.

Som UX-designer anställs du inte bara av webbyråer och IT-konsultföretag utan även inom e-handel, myndigheter, produktbolag, banker, nyhets- och mediebolag och fordonsindustrin.

Exempel på yrkestitlar förutom UX-designer:

  • Användbarhetsdesigner
  • Interaktionsdesigner
  • UX-Architect
En vecka motsvarar 5 yhp. Observera att kursordningen är preliminär.

Mer information och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Matematik B / Matematik 2
    och
  • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
    och
  • Engelska 6

Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, du kan fortfarande bli behörig innan höstens programstart!

Du kan göra ett kostnadsfritt digitalt behörighetstest i Engelska 6 eller Matematik B/Matematik 2. Om du saknar behörighet i Svenska kan du istället bli erbjuden att gå en kostnadsfri preparandkurs. Om du har motsvarande yrkeslivserfarenhet kan du även bli granskad på reell kompetens!

Skicka in din ansökan som vanligt så granskar Antagningsenheten den så snart som möjligt och berättar hur just du kan bli behörig inför höstterminen 2023!

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som du kan installera programvara på.

  • Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne.

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Uppskattningsvis är det cirka 2000 kr per termin. Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter. Under uppstarten på utbildningen får du tillgång till listan för kurslitteratur.

Vi hjälper dig så klart om du har särskilda behov som behöver stöd. Förbered din dokumentation och intyg inför utbildningsstart så att du får rätt hjälp så snabbt som möjligt.

Läs gärna mer om det på Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida.

Kontakt

För frågor om utbildningen kontakta utbildningsledaren. Frågor gällande ansökan, antagning eller behörighet besvaras av Antagningsenheten.

Våra partnerföretag och föreläsare

BBH logo
aaro system logo
avanza logo
axess lab logo
svea ekonomi logo
ted&gustaf logo
HiQ logo
arc logo
knowit logo
adding insight logo
aller media logo
vaimo logo
everone logo

Vanliga frågor