Systemutvecklare DevSecOps utbildning via KYH Anywhere

Är du intresserad av IT-säkerhet och vill du arbeta i en av IT-branschens snabbast växande yrkesroll? Då kan du bli systemutvecklare inom Development, Security och Operations (DevSecOps)! Utbildningen går via KYH Anywhere. Du kan välja mellan Anywhere-orterna: Härnösand, Göteborg och Stockholm. Att studera via Anywhere innebär en platsbunden undervisning på din valda ort med lärare på livelänk. 

Vad gör en Systemutvecklare?

DevSecOps är en förkortning för Development, Security och Operations. Som Systemutvecklare inom DevSecOps kopplar du ihop utvecklingsavdelningens snabbföränderliga mål och visioner med
systemförvaltningens ansvar för att systemen faktiskt fungerar som det var tänkt. DevSecOps innebär alltså att man tänker på applikations- och infrastruktursäkerhet från början av utvecklingen.

Det innebär också att kunna automatisera vissa säkerhetsgrindar för att förhindra att DevOps-arbetsflödet saktar ner. En DecSecOps-utvecklare måste alltid välja rätt verktyg för att kontinuerligt integrera säkerhet, som att komma överens om en integrerad utvecklingsmiljö med säkerhetsfunktioner.

Under utbildningen

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om objektorienterad programmering och skript. Du kommer arbeta med SQL, databasteknik och containerteknik. Du kommer även lära dig om agil projektmetodik, devops-metoder samt säker programmering, CI/CD och sårbarhetsskanning.

Du kommer också analysera rutiner och arbetsprocesser och förebygga risker och tillämpa säkerhetsåtgärder. Utbildningen passar dig som är noggrann, lösningsorienterad och vill arbeta med DevSecOps inom IT-infrastruktur och systemutveckling.

Ansökan stängd

Studieort Anywhere via Härnösand, Göteborg & Stockholm

Studietid Dagtid

YH-poäng 400 / 2 år

Studietakt Heltid

Startdatum HT-24

Antal LIA-veckor 20

Kostnadsfri CSN-berättigad

Lämna intresseanmälan


Framtid och kompetensbehov

Den svenska IT-marknaden har sedan flera år en omfattande utmaning i att möta den fortsatta kompetensbristen. Detta i takt med att allt fler företag och organisationer från ett brett antal branscher driftsätter mer av sin information och verksamhet på digitala plattformar och i molnbaserade miljöer har hotbilden mot IT växt. Hotbilden och de potentiella riskerna är större än någonsin och efterfrågan på mer kompetens är större än någonsin. DevSecOps-utvecklare är därav ett av de snabbast växande yrkena inom IT-branschen.

Exempel på yrkestitlar förutom Systemutvecklare DevSecOps:

  • Backendutvecklare
  • DevOps-integrerare
  • DevOps-utvecklare
  • Systemutvecklare
En vecka motsvarar 5 yhp

Mer information och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Engelska 6
    och
  • Matematik 2c
    och
  • Programmering 1
    och
  • Svenska 2 alt Svenska som andraspråk 2

Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, du kan fortfarande bli behörig innan höstens programstart!

Du kan göra ett kostnadsfritt digitalt behörighetstest i Programmering 1 eller Engelska 6. Om du saknar behörighet i Svenska eller Matematik 2c kan du istället bli erbjuden att gå en kostnadsfri preparandkurs. Om du har motsvarande yrkeslivserfarenhet kan du även bli granskad på reell kompetens!

Skicka in din ansökan som vanligt så granskar Antagningsenheten den så snart som möjligt och berättar hur just du kan bli behörig inför höstterminen 2023!

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som du kan installera windowsbaserad programvara på.

  • Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne och operativsystemet Windows 10 eller 11.
  • Vi rekommenderar ej Mac-datorer för denna utbildning.

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Uppskattningsvis är det cirka 2000 kr per termin. Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter. Under uppstarten på utbildningen får du tillgång till listan för kurslitteratur.

Vi hjälper dig så klart om du har särskilda behov som behöver stöd. Förbered din dokumentation och intyg inför utbildningsstart så att du får rätt hjälp så snabbt som möjligt.

Läs gärna mer om det på Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida.

Kontakt

För frågor om utbildningen kontakta din utbildningsledare. Frågor om ansökan, antagning eller behörighet besvaras av Antagningsenheten.

Våra partnerföretag och föreläsare

logo bravida
skanska logo
aktea energy logo
byggmästareföreningen logo
bergman höök logo
västsvenska miljökonsult logo
hifab logo

Vanliga frågor