.NET Developer utbildning i Stockholm

Utveckla framtidens webbplatser, digitala verktyg och tjänster med Microsoft-teknologier i en kreativ och eftertraktad yrkesroll! .NET Developer utbildningen går på plats i våra lokaler i Stockholm.

Sen anmälan öppen

Studieort Stockholm

Studietid Dagtid

YH-poäng 430 / 2 år

Studietakt Heltid

Startdatum HT 2023

Antal LIA-veckor 20

Kostnadsfri CSN-berättigad

Gör sen ansökan


Vad gör en .NET Developer?

Som .NET developer utvecklar du kod inom Microsofts olika teknologier och skapar framtidens hållbara och innovativa lösningar för webbsidor, appar och gränssnitt.

Utöver utveckling och programmering arbetar en .NET developer med testning och systemutveckling tillsammans med kunder och övriga utvecklare och samarbetar även tätt med andra yrkesroller. Utbildningen och yrkesrollen passar dig som, utöver god teknisk kunskap, har en bra samarbets- och problemlösningsförmåga och är duktig på att förstå uppdragsgivarens och slutanvändarens behov. 

Under utbildningen

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper i såväl systemutveckling som webbutveckling med utgångspunkt i Microsofts .NET-plattform.

Du kommer framför allt att använda programmeringsspråket C#. C# som både är högt användbart och eftertraktat i sig själv och dessutom nära besläktat med många andra språk. Det gör det enklare att senare lära sig andra programmeringsspråk.

Sen anmälan öppen

Studieort Stockholm

Studietid Dagtid

YH-poäng 430 / 2 år

Studietakt Heltid

Startdatum HT 2023

Antal LIA-veckor 20

Kostnadsfri CSN-berättigad

Gör sen ansökan


Vi har läst .NET-programmering och även databasteknik. Den senare handlar om databaser där vi har fått använda SQL och vi testade att använda Microsofts serverprogram. Sedan har vi även läst objektorienterad programmering som är fokuserad på .NET-språket.

Erik, Student .NET developer

Framtid och kompetensbehov

Framtidsutsikterna inom branschen är goda och tillväxten är stor. Vi är stolta över de relationer vi har med IT branschen. Vi är noga med att skapa långa relationer inom våra branscher och flera av de som sitter i ledningsgrupperna hos oss har gjort det i många år. 

Våra utbildningar leder oftast till någon typ av arbete inom konsulttjänster och vi, tillsammans med studenten, arbetar aktivt med förberedelserna under hela utbildningen. Så att du som KYH-student ska kunna träna på att söka jobb, känna dig trygg och säker på intervju och slutligen bli anställningsbar!

Exempel på yrkestitlar förutom .NET developer:

 • Systemutvecklare .NET
 • Webbutvecklare .NET
En vecka motsvarar 5 yhp

Mer information och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

 • Matematik B / Matematik 2
  och
 • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
  och
 • Engelska 6
  och
 • Programmering 1

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som du kan installera windowsbaserad programvara på.

 • Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne och operativsystemet Windows 10 eller 11.
 • Vi rekommenderar ej Mac-datorer för denna utbildning.

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Uppskattningsvis är det cirka 2000 kr per termin. Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter. Under uppstarten på utbildningen får du tillgång till listan för kurslitteratur.

Vi hjälper dig så klart om du har särskilda behov som behöver stöd. Förbered din dokumentation och intyg inför utbildningsstart så att du får rätt hjälp så snabbt som möjligt.

Läs gärna mer om det på Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida.

Kontakt

För frågor om utbildningen kontakta utbildningsledaren. Frågor gällande ansökan, antagning eller behörighet besvaras av Antagningsenheten.

Våra partnerföretag och föreläsare

sigma logo
star republic logo
ants logo
kan logo
avancit logo

Vanliga frågor