Installationsingenjör | Utbildning via KYH Anywhere

Vill du vara med och leda arbetet mot att nå Sveriges energi- och klimatmål? Trivs du med att vara "spindeln i nätet"? Då passar utbildningen till Installationsingenjör dig!
Ansökan stängd

Studieort Anywhere via Hudiksvall, Norrtälje, Ronneby & Visby

Längd 1,5 år

YH-poäng 320 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 18 veckor

Nästa start Augusti 2024

Ansökan Öppnar i februari

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Vad gör en Installationsingenjör?

Som installationsingenjör projektleder du monteringsarbetet kring solenergi, elbilsladdning och energilagring med fokus på batteri. Du leder arbetet genom hela produktlivscykeln från beställarkrav, planering, riskbedömningar och kvalitetskontroller till att säkerställa att installation, drift och underhåll utförs enligt säkerhetsmässiga och hållbara mål.

Som installationsingenjör har du en ledarroll i installationsarbetet. Du samordnar arbetsinsatser mot uppsatta mål, handlingsplaner och säkerhet, och jobbar nära projektörer, montörer och installatörer samt kunder, beställare och leverantörer.

Exempel på yrkestitlar

  • Installationsingenjör, solenergi
  • Fältprojektledare, solenergi
  • Installationsingenjör, solenergi
  • Installationstekniker, solenergi
  • Montageledare, solenergi
Ansökan stängd

Studieort Anywhere via Hudiksvall, Norrtälje, Ronneby & Visby

Längd 1,5 år

YH-poäng 320 poäng

Studietakt Heltid

LIA-praktik 18 veckor

Nästa start Augusti 2024

Ansökan Öppnar i februari

Kostnadsfri CSN-berättigad

Intresseanmälan


Under YH-utbildningen

Under utbildningen får du gedigen kunskap om solel och dess roll i det svenska elnätet. Du lär dig om installation av laddboxar för elbilar samt lagar, regelverk och styrdokument inom installation och entreprenad. Dessutom utvecklar du ditt ledarskap och lär dig om projektledning, ekonomiska kalkyleringar, lönsamhetsberäkningar och tidplaner.

Utbildningen ger dig hög teknisk sakkunnig kompetens inom solenergi, elbilsladdning, energilagring och installationsfrågor.

Framtidsutsikter

För att kunna uppfylla Sveriges klimatmål krävs en stor förändring i hur vi använder och förbrukar energi. Enligt Energimyndigheten har Sverige som ett av sina energi- och klimatmål att all elproduktion ska vara 100 procent förnybar till år 2040. Det innebär att branschutvecklingen och efterfrågan mot kompetens förväntas fortsätta öka, vilket kommer ställa stora krav på branschen. Och redan nu finns en stor efterfrågan på installationsingenjörer inom solel, lagring och laddning på arbetsmarknaden!

Mer om utbildningen

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Du behöver även ha minst godkänt betyg i följande kurser:

  • Bygg och anläggning 2 eller Praktisk ellära eller Matematik 2 och Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2

Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, det finns flera sätt att bli behörig till en YH-utbildning på KYH. Läs mer om behörighet!

Installationsingenjör – solel, lagring och laddning är en Anywhere-utbildning. Du kan välja mellan Anywhere-orterna: Hudiksvall, Norrtälje, Ronneby och Visby. Att studera via KYH Anywhere innebär platsbunden undervisning på din valda ort.

Så fungerar det:

KYH Anywhere är ett modernt utbildningsupplägg som innebär att en och samma utbildning går på flera orter samtidigt. Utbildningen är platsbunden till respektive studieort och funkar så att du sitter tillsammans med andra studerande på din valda studieort. Föreläsaren sänder undervisningen live via länk till alla orter samtidigt. På så vis får du även klasskamrater som sitter utspridda runt om i landet.

Under den här utbildningen kommer du ha föreläsningar ca två dagar i veckan på plats i lokalen.

Kontakt

Frågor om utbildningen? Kontakta utbildningsledaren. Frågor om ansökan, antagning eller behörighet? Kontakta vår antagningsenhet.

Upptäck mer från KYH

 

 

Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer
28 november, 2023 Intervju

Möt vår blivande byggproduktionsledare Kristoffer

Kristoffer svarar på tre snabba frågor om Byggproduktionsledare ROT!

NYHET! KYH x Congrid - gynnar dig som studerar inom bygg
8 november, 2023 Nyhet

NYHET! KYH x Congrid - gynnar dig som studerar inom bygg

KYH inleder ett nytt samarbete med Congrid. Du som studerar inom samhällsbyggnad på KYH Göteborg får nu tillgång till plattformen...

Här är årets YH-kurser inom bygg!
23 oktober, 2023 Nyhet

Här är årets YH-kurser inom bygg!

YH-kurser kan hjälpa dig att ta ditt yrkesliv till nästa nivå. Ta del av årets YH-kurser och håll dig uppdaterad på en snabbrörlig arbetsmarknad!

Vanliga frågor