Frontend Developer YH-utbildning | Flera studieorter

Man programmerar på dator

Välj din studieort

Den här utbildningen finns på flera orter. Du väljer själv din studieort:

Frontend Developer | Utbildning på KYH

Vill du utveckla framtidens användarvänliga hemsidor och appar? Studera till Frontend Developer. Utbildningen passar dig som är en lösningsorienterad och kreativ teamplayer.

Studieort Stockholm
Studieform KYH Hybrid
Längd 2 år
Studietakt Heltid
YH-poäng 405 poäng
LIA-praktik 20 veckor
Nästa start HT-24
Sista ansökningsdag 2 juni 2024
Öppen för sen ansökan

Studieort Eskilstuna, Gävle, Katrineholm & Norrtälje
Studieform KYH Anywhere
Längd 2 år
Studietakt Heltid
YH-poäng 400 poäng
LIA-praktik 20 veckor
Nästa start HT-24
Sista ansökningsdag 2 juni 2024
Öppen för sen ansökan

Kostnadsfri CSN-berättigad

Vad gör en Frontend Developer?

Som Frontend-utvecklare gör du verklighet av idéer genom att utveckla webbsidor, applikationer och system. Du arbetar både självständigt och i utvecklingsteam, ofta på konsultuppdrag av kund. Yrkesrollen har vuxit fram ur det som tidigare generellt kallades webbutvecklare.

Arbetsuppgifterna i rollen som Frontend-utvecklare innefattar allt från att analysera och värdera hur backend samverkar med frontend, utveckla lösningar med förståelse för kundens verksamhetsbehov till att föreslå och utvärdera olika CMS-verktyg. Du som Frontend-utvecklare programmerar främst i JavaScript, HTML och CSS scripting. Du har även koll på andra grafiska verktyg, user experience design (UX) och user interface design (UI).

"Är du intresserad av programmering så tycker jag absolut du ska gå en YH-utbildning. Även om det finns onlinekurser tycker jag att KYH erbjuder det där extra som kommer hjälpa dig att lyckas."

– Patrick Sjöberg, tidigare student, Frontend Developer

Exempel på yrkestitlar

 • Frontend Developer
 • Webbutvecklare
 • JavaScript-utvecklare
Studieort Stockholm
Studieform KYH Hybrid
Längd 2 år
Studietakt Heltid
YH-poäng 405 poäng
LIA-praktik 20 veckor
Nästa start HT-24
Sista ansökningsdag 2 juni 2024
Öppen för sen ansökan

Studieort Eskilstuna, Gävle, Katrineholm & Norrtälje
Studieform KYH Anywhere
Längd 2 år
Studietakt Heltid
YH-poäng 400 poäng
LIA-praktik 20 veckor
Nästa start HT-24
Sista ansökningsdag 2 juni 2024
Öppen för sen ansökan

Kostnadsfri CSN-berättigad

person arbetar på dator

Under YH-utbildningen

Du lär dig att utveckla mot CMS-verktyg och interaktion med databaser. Du får kunskap i programmering i JavaScript, strukturera JavaScript-projekt och att arbeta i React som är ett bibliotek för webbapplikationer. Du kommer kunna anpassa grafik för webbsidor utifrån webbskiss med grafisk programvara.

 • Frontend i JavaScript och scripting i HTML5 och CSS
 • UX, Usability, beteendevetenskap och kommunikationsteori
 • Arbeta agilt i projektteam
 • Anpassa grafik för webbsidor utifrån webbskiss med grafisk programvara

Framtidsutsikter

Mjukvaruutveckling är centralt för en fortsatt digitalisering. JavaScript beskrivs vara är ett av de mest efterfrågade programmeringsspråken. Frontendutveckling är därmed en av de mest efterfrågade kompetenserna inom svensk techsektor. Rätt kompetens är avgörande för att Sverige ska bibehålla sin ledande ställning inom IT-branschen!

Mer om utbildningen

 • För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Du behöver även ha minst godkänt betyg i följande kurser:

  • Engelska 6
  • Matematik 2
  • Programmering 1
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk

   

  Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, det finns flera sätt att bli behörig till en YH-utbildning på KYH. Läs mer om behörighet!

 • Frontend Developer är en YH-utbildning som ingår i vår studieform ”KYH Anywhere”. Det innebär att klassen är uppdelad i mindre grupper som studerar tillsammans på olika orter, och utbildaren undervisar via länk. Detta är en heltidsutbildning på 2 år som du kan välja att läsa på plats i Eskilstuna, Gävle, Katrineholm eller Norrtälje.

  Hur är studierna upplagda med KYH Anywhere?

  KYH Anywhere innebär att en och samma utbildning går på flera orter samtidigt. Klassen är uppdelad i mindre grupper som studerar på plats hos olika lärcentrum, och utbildaren håller i lektioner via länk – direkt uppkopplat till respektive klassrum. På så vis får du även klasskamrater som sitter utspridda runt om i landet.

  Du har schemalagda lektionstillfällen på plats cirka två halvdagar i veckan. Dessa tillfällen ägnas åt interaktiva lektioner tillsammans med din studiegrupp (som deltar på plats) och utbildaren (som deltar via länk).

  Inför varje lektionstillfälle behöver du studera och förbereda dig genom att titta på förinspelat material, göra instuderingsfrågor eller liknande. Via vår digitala lärplattform Omniway har du tillgång till inspelat material, studiehandledning och chattforum under hela studietiden.

  Läs mer om studieformen KYH Anywhere här!

Vanliga frågor

 • En veckas heltidsstudier på yrkeshögskola motsvarar 5 yrkeshögskolepoäng. Generellt ligger våra 2-åriga utbildningar på cirka 400 YH-poäng, men längden på terminerna kan variera mellan olika utbildningar och därför finns ingen exakt siffra för en ”vanlig” termin. Prata med din utbildningsledare om dina terminstider.

 • Nej. Våra utbildningar bedrivs på svenska, men vissa utbildningar har inslag av engelska texter i kursmaterial.

 • Vi rekommenderar inte att du arbetar parallellt med dina studier, eftersom majoriteten av våra utbildningar går på heltid. Vissa jobbar extra på kvällar och helger, men vi rekommenderar att du fokuserar på studierna.

 • Ja, vi erbjuder särskilt stöd för dig som är i behov av det. Ta kontakt med din utbildningsledare när du har blivit antagen för att boka ett möte om hur du kan få hjälp. Läs mer om studiestöd.

 • Från början stod KYH för kompetensutveckling och yrkeshögskola. Idag är KYH bara ett namn. Läs mer om vår historia.

 • Ja, för dina studier behöver du en bärbar dator. Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator (PC) med 8 GB internminne och operativsystemet Windows 10 eller 11. En surfplatta eller mobiltelefon räcker inte, utan du behöver en riktig dator som du kan installera windowsbaserad programvara på. Vi rekommenderar därför inte Mac-datorer.

 • Vid uppstarten på utbildningen får du tillgång till listan för kurslitteratur. Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och eventuellt onlinematerial, vilket kan handla om cirka 2000 kronor per termin. Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande. Större delen av programvaran som används i utbildningen är dock kostnadsfri för studenter.

 • Nej, utbildningarna är helt avgiftsfria vilket innebär att vi inte tar ut några undervisningsavgifter. Däremot bekostar du eventuell kurslitteratur och annat studiematerial själv.

 • När du har blivit antagen till en utbildning hos KYH kommer du att få ett meddelande i yh-antagning.se med ämnesraden ”Viktig information inför utbildningsstart”. I den bifogade pdf:en hittar du information om upprop och utbildningsstart.

 • När du har blivit antagen till en utbildning hos KYH kommer du att få ett meddelande i yh-antagning.se med ämnesraden ”Viktig information inför utbildningsstart”. Där hittar du mer detaljerad information i en bifogad pdf. Under din studietid har du tillgång till ditt schema i vår lärplattform Omniway.

 • Ja, ett par utbildningar vi bedriver kan läsas på distans. Här hittar du våra aktuella distansutbildningar.

 • Flipped classroom är en undervisningsform som vi tillämpar i alla våra studieformer. Det innebär att du som studerande går igenom förinspelat material eller instuderingsfrågor innan du har lärarledda lektioner. På så sätt blir du mer förberedd på ämnet inför lektionstillfället och den lärarledda undervisningstiden kan då användas till fördjupande förklaringar, handledning och fler praktiska moment.

Kontakt

Frågor om utbildningen? Kontakta utbildningsledaren. Vid frågor om ansökan, antagning eller behörighet, kontakta vår antagningsenhet.

Relaterade artiklar