Byggproduktionsledare ROT YH-utbildning | Flera studieorter

Kvinna står högt upp på byggställning med ritning i handen

Välj en studieort

Den här utbildningen finns på flera orter. Du väljer själv din studieort:

 • Fler studieorter

  Pssst! Den här utbildningen kan också läsas i Gällivare, Piteå, Skellefteå och Örnsköldsvik (eller distans). Läs mer här!

  Kvinna står högt upp på byggställning med ritning i handen

Byggproduktionsledare ROT | Utbildning på KYH

Drömmer du om en ledande roll inom samhällsbyggnad? Utveckla ditt ledarskap och lär dig leda byggprojekt! Bli Byggproduktionsledare och få spetskompetens inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad.

Studieort Malmö
Studieform KYH Hybrid
Längd 2 år
Studietakt Heltid
YH-poäng 440 poäng
LIA-praktik 24 veckor
Nästa start HT-24
Sista ansökningsdag 3 juni 2024
Öppen för sen ansökan

Studieort Eskilstuna, Hudiksvall, Norrtälje, Ronneby & Östersund
Studieform KYH Anywhere
Längd 2 år
Studietakt Heltid
YH-poäng 430 poäng
LIA-praktik 23 veckor
Nästa start HT-24
Sista ansökningsdag 3 juni 2024
Öppen för sen ansökan

Kostnadsfri CSN-berättigad

Vad gör en byggproduktionsledare ROT?

Som byggproduktionsledare inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad (ROT) har du en samordnande roll där du planerar och leder arbetet i byggprojekt med ansvar för hela byggprocessen.

Inom ROT utgår du från befintliga byggnader och gör en plan utifrån de förutsättningar som finns vid upprustningen av ett objekt. Yrket som byggproduktionsledare ställer krav på att du har god kännedom om fastigheten och att du inför byggstarten gör en noggrann inventering för att undvika att stöta på stora problem. Du kommer dessutom arbeta nära boende i fastigheten och fastighetsägare.

Exempel på yrkestitlar

 • Byggproduktionsledare
 • Byggnadsingenjör
 • Arbetsledare
 • Projektledare
Studieort Malmö
Studieform KYH Hybrid
Längd 2 år
Studietakt Heltid
YH-poäng 440 poäng
LIA-praktik 24 veckor
Nästa start HT-24
Sista ansökningsdag 3 juni 2024
Öppen för sen ansökan

Studieort Eskilstuna, Hudiksvall, Norrtälje, Ronneby & Östersund
Studieform KYH Anywhere
Längd 2 år
Studietakt Heltid
YH-poäng 430 poäng
LIA-praktik 23 veckor
Nästa start HT-24
Sista ansökningsdag 3 juni 2024
Öppen för sen ansökan

Kostnadsfri CSN-berättigad

Möt vår tidigare student

Under YH-utbildningen

Du får kunskap om renoveringsprojekt, teknisk utveckling och energieffektivisering. Du lär dig även om byggnadstekniska lösningar, stambyten, energieffektivisering av äldre byggnader och olika renoveringstekniker.

Fler kunskaper

 • Biträda platschefen vid ledning av projekt
 • KMA, logistik, cirkulär och resurseffektiv masshantering
 • Leda den dagliga verksamheten mot uppsatta projektmål
 • Kalkyl-, anbuds- och förfrågningsunderlag

Framtidsutsikter

Det är stor brist på byggproduktionsledare med kompetens inom ROT. För att matcha behovet i branschen är vår utbildning skapad tillsammans med ett 20-tal av Sveriges främsta byggföretag, bland annat PEAB, Skanska, Veidekke och NCC.

Mer om utbildningen

 • För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Du behöver även ha minst godkänt betyg i följande kurser:

  • Bygg och anläggning 2
   ELLER
  • Matematik 2

   

  Saknar du något behörighetskrav? Ingen fara, det finns flera sätt att bli behörig till en YH-utbildning på KYH. Läs mer om behörighet!

 • Byggproduktionsledare ROT är en YH-utbildning som ingår i vår studieform ”KYH Hybrid”. Det innebär att utbildningen har ett hybridupplägg där viss undervisning sker digitalt och viss undervisning sker på plats i Malmö. Utbildningen läses på heltid under 2 år.

  Den digitala delen av utbildningen innebär självstudier, där du tittar på förinspelat material, gör instuderingsfrågor eller annat för att förbereda dig inför schemalagda lektionstillfällen. Det är lektionstillfällen cirka två halvdagar i veckan där du, tillsammans med din klass och utbildare, genomför interaktiva lektioner i klassrum.

  Via vår digitala lärplattform Omniway har du tillgång till inspelat material, studiehandledning och chattforum under hela studietiden.

  Läs mer om studieformen KYH Hybrid här!

Vanliga frågor

 • KYH Anywhere är en studieform som innebär platsbunden utbildning på fler (och ofta mindre) orter. YH-utbildning nära dig, helt enkelt.

  Utbildningar som läses enligt studieformen KYH Anywhere har mindre studiegrupper som sitter utspridda på olika orter i landet. Tillsammans med din grupp studerar du på din ort och tar del av livesänd undervisning i realtid. På så sätt kan du utbilda dig till ditt drömyrke på en ort nära dig, utan att behöva flytta. Läs mer om KYH Anywhere.

 • KYH Anywhere är platsbundna utbildningar där du som student är på plats, medan läraren sitter på distans. Som Anywhere-student sitter du i klassrum tillsammans med en mindre studiegrupp och tar del av undervisningen via länk. KYH samarbetar med kommunala lärcentrum som erbjuder lokaler för studier.

  På distansutbildningar sker all undervisning på distans, så då kan du studera på valfri plats.

 • Ja, alla våra lokaler har personal på plats där vi har undervisning. Läs mer om våra studieorter!

 • Du väljer studieort när du ansöker till en KYH Anywhere-utbildning. Om du blir antagen så får du orten som du själv har valt.

 • Flipped classroom är en undervisningsform som vi tillämpar i alla våra studieformer. Det innebär att du som studerande går igenom förinspelat material eller instuderingsfrågor innan du har lärarledda lektioner. På så sätt blir du mer förberedd på ämnet inför lektionstillfället och den lärarledda undervisningstiden kan då användas till fördjupande förklaringar, handledning och fler praktiska moment.

 • Utbildningarna som ingår i konceptet KYH Anywhere är platsbundna, vilket innebär att du behöver kunna ta dig till studieorten när det är lärarledd undervisning. Vi kan dock inte hindra någon att delta online, men det kan förekomma moment där du måste vara på plats. Om du inte studerar på orten kan vi inte heller hjälpa till med företagskontakter, studiebesök eller LIA (praktik).

  Anledningen till att KYH Anywhere är platsbundna utbildningar med utvalda studieorter är för att det lokala arbetslivet på dessa orter har en stor efterfrågan av yrkesrollen.

 • Nej, ingen undervisning spelas in och läggs upp i efterhand. Det innebär att du som studerande på en KYH Anywhere-utbildning behöver närvara på alla lektionstillfällen i realtid. Däremot kommer det att finnas visst förinspelat material som du kan ta del av under hela studietiden, eftersom vi tillämpar Flipped classroom.

Kontakt

Frågor om utbildningen? Kontakta utbildningsledaren. Vid frågor om ansökan, antagning eller behörighet, kontakta vår antagningsenhet.

Relaterade artiklar