Byggproduktionsledare Nybyggnation utbildning i Göteborg

Vill du bli en operativ arbetsledare inom nybyggnation och leda framtidens innovativa och hållbara samhällsbyggnadsprojekt? Då är det här utbildningen för dig! Utbildningen går på plats i våra lokaler i Göteborg.

Vad gör en Byggproduktionsledare?

Som Byggproduktionsledare inom nybyggnation är du arbetsledaren som ansvarar för driften av en arbetsplats och styr byggets alla aktörer så att de jobbar mot samma mål. Att kunna motivera sitt arbetslag, kommunicera, fatta väl övervägda beslut är en stor del av vad yrkesrollen innebär. Du arbetar även mot jämlikhet och jämställdhet i byggbranschen.

Byggproduktionsledaren har en samordnande roll som innebär att man har kunskap och håller sig uppdaterad om byggproduktionens alla delar. Det kan handla om hållbarhet, digitaliseringen i byggbranschen, ekonomisk uppföljning och budgetering. Du hanterar även avvikelser, ordnar med materialbeställningar, går skyddsronder eller träffar beställaren för att diskutera hur projektet fortlöper.

Även om en stor del av arbetet går ut på att planera är det viktigt att vara ödmjuk inför att saker inte alltid går enligt plan och kunna agera därefter.

Under utbildningen

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om nyproduktion, teknisk utveckling och energieffektivisering. Du lär dig specifika kunskaper inom nyproduktion såsom tids- och resursplanering, mängdning, produktionskalkylering och finansiering kopplat till byggprojekt.

Du lär dig även om anbudskalkylering, anbudsgivning och kostnadsuppskattning. Yrket och utbildningen passar dig som drömmer om en ledande roll inom samhällsbyggnad.

Ansökan stängd

Studieort Göteborg

Studietid Dagtid

YH-poäng 430 / 2 år

Studietakt Heltid

Startdatum HT-24

Antal LIA-veckor 24

Kostnadsfri CSN-berättigad

Lämna intresseanmälan


Det var viktigt att använda tiden man har på LIAn och det är jag jättenöjd över att jag gjort! Det är viktigt för mig att få vara med ute på bygget för att för min framtida arbetsroll ha en uppfattning om vad arbetet i produktion innebär.

Eja, Student, byggproduktionsledare

Framtid och kompetensbehov

Det är stor brist på kompetenta Byggproduktionsledare inom nybyggnation. Vår utbildning är skapad tillsammans med ett 20-tal av Sveriges främsta byggföretag, bland andra PEAB, Skanska, Veidekke och NCC. Som byggproduktionsledare arbetar du på tjänstemannanivån inom byggsektorn, där du är ett stöd till platschefen och planerar och leder det dagliga arbetet.

Exempel på yrkestitlar förutom Byggproduktionsledare:

  • Byggnadsingenjör
  • Arbetsledare
  • Projektledare
  • Platschef
En vecka motsvarar 5 yhp

Byggsandra möter examinerade Malin

I den här filmen möter vi före detta studenten Malin som idag arbetar som arbetsledare. Malin berättar om första mötet med byggbranschen som fick henne att ge upp på hennes dröm om byggbranschen, men sedan det nya hon fick under studierna hos KYH. Idag arbetar Malin som arbetsledare på Dipart och berättar om glädjen i hennes nya yrkesroll.

Mer information och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Matematik B / Matematik 2
  • ELLER
  • Bygg och anläggning 2

Saknar du något behörighetskrav? Då kanske du kan söka på reell kompetens eller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som du kan installera windowsbaserad programvara på.

  • Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne och operativsystemet Windows 10 eller 11.
  • Vi rekommenderar ej Mac-datorer för denna utbildning.

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Uppskattningsvis är det cirka 2000 kr per termin. Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter. Under uppstarten på utbildningen får du tillgång till listan för kurslitteratur.

Vi hjälper dig så klart om du har särskilda behov som behöver stöd. Förbered din dokumentation och intyg inför utbildningsstart så att du får rätt hjälp så snabbt som möjligt.

Läs gärna mer om det på Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida.

Kontakt

För frågor om utbildningen kontakta utbildningsledare Maria Holm. Frågor om ansökan, antagning eller behörighet besvaras av Antagningsenheten.

Våra partnerföretag och föreläsare

logo bravida
skanska logo
aktea energy logo
byggmästareföreningen logo
bergman höök logo
västsvenska miljökonsult logo
hifab logo

Vanliga frågor