Enstaka kurser
Samhällsbyggnad

Arbetsledning och kommunikation i arbetslivet

4 veckor | Eskilstuna | Gävle | Katrineholm | Norrtälje | Ronneby | Växjö

Den här kursen ger dig fyra veckors inblick i arbetsledning inom byggbranschen. Vill du specialisera dig inom området under en kort period? Ansök redan idag! Sista ansökningsdag är 27 februari. Du ansöker via: https://apply.yh-antagning.se/to/kyh/vt2019/1

Om kursen

Efter kursen ska du kunna handleda och vägleda entreprenörer och externa hantverkare. Du lär dig agera professionellt i mötet med kolleger och kunder och därmed är retorik ett centralt moment i kursen. Kursen behandlar också arbetsplatsrelaterade frågor såsom konflikthantering och gott medarbetarskap.

Den här kursen är en enskild kurs och du läser tillsammans med de som studerar Fastighetsingenjör på respektive ort.

Så här ser kursen ut

Den här utbildningen går på flera utbildningsorter samtidigt via videokonferens. Du kan alltså både studera och hitta jobb utan att du behöver flytta. Välj mellan Eskilstuna, Katrineholm, Norrtälje, Gävle, Ronneby eller Växjö!

Utbildningslokalerna ligger i kommunens VUX- eller YH-centrum. Du sitter i ett klassrum som vanligt tillsammans med dina studiekollegor. Det som skiljer är att läraren undervisar via videokonferens. Oftast är läraren alltså på annan ort och under lektionerna kommunicerar du via högtalare och mikrofon. Annars fungerar allt som vanligt. Det är alltså ingen distansutbildning

Det är ca. 15 timmar i veckan som det är undervisning och resterande timmar är till för grupparbeten, så kallade case, samt självstudier.

Har du behov av dispens för att läsa kursen från arbetsplats? Ta kontakt med oss på antagningen så förmedlar vi dig vidare till utbildningsledare för beslut.

Antagning

Antagningen är öppen mellan 21 januari och 27 februari. Därefter tar vi inte emot sena ansökningar. Vi har 15 platser. Ansök via: https://apply.yh-antagning.se/to/kyh/vt2019/1

För att bli antagen till den här utbildningen behöver du gymnasieexamen från Sverige eller annat land med minst godkänt betyg i:

Matematik B / Matematik 2a, 2b, 2c
Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andra språk 2

ELLER

Bygg och anläggning 2

ELLER

Praktiskt ellära
Energiteknik 1

Vi kollar inte bara på ditt gymnasiebetyg utan också på ditt CV och dina kunskaper som helhet. När du ansöker fyller du i “reell kompetens” med en motivering, samt bifogar CV och andra intyg eller utbildningar som vi kan göra bedömning på.

Vad behöver du för dina studier?

Dator

För studier hos oss på KYH behöver du en bärbar PC. Vi rekommenderar att du som ska gå en utbildning inom samhällsbygg har en PC med Windows då vissa programvaror ej fungerar på Mac. Du behöver installera program som används i kurserna. Av den anledningen fungerar inte Chromebook eller liknande.

Kurslitteratur

Under kursen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial.
Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

Särskilda behov

Vi hjälper dig så klart om du har särskilda behov som behöver stöd. Förbered din dokumentation och intyg inför utbildningsstart så att du får rätt hjälp så snabbt som möjligt.