Arbetsledare Anläggning utbildning via KYH Anywhere

Vill du lära dig leda framtidens anläggningsprojekt i en utvecklande och högt efterfrågad yrkesroll? Då passar den här utbildningen dig! Utbildningen går via vårt Anywhere-koncept. Du kan välja mellan Anywhere-orterna: Stockholm, Malmö, Eskilstuna och Norrtälje. Om du väljer att studera via Anywhere innebär det en platsbunden undervisning på din valda ort med lärare på livelänk.

Vad gör en Arbetsledare?

Anläggning är ett vitt begrepp som innefattar allt från husgrunder och parker till vägar, broar och järnväg. Som Arbetsledare har du en ansvarfull och omväxlande roll i det dagliga driftarbetet. Du biträder platschefen på anläggningsprojekt och ansvarar för att sysselsätta projektet, planera, instruera och följa upp arbetet ute i produktionen.

Yrkesrollen ställer krav på kunskap inom flera av anläggningsarbetets olika processer, aktörer och organisationer. Administrativa och ekonomiska färdigheter har därför blivit allt viktigare i yrkesrollen. Som Arbetsledare befinner du dig ute på anläggningsprojekten och är den som säkerställer att arbetet fungerar enligt plan.

Under utbildningen

Under utbildningen får du lära dig om Arbetsledarens roll, dess funktion i organisationen och på byggplatsen och hur samarbetet med övriga aktörer, entreprenörer och arbetslag fungerar.

Du rustas med gedigna kunskaper inom byggkonstruktion, teknik, anläggning och lär dig om byggprocessens olika delar. Utbildningen och yrket passar dig som vill ha en instegsroll i branschen och söker en operativ och arbetsledande position.

Sen anmälan öppen

Studieort Anywhere via Stockholm, Malmö, Eskilstuna & Norrtälje

Studietid Dagtid

YH-poäng 435 / 2 år

Studietakt Heltid

Startdatum HT-23

Antal LIA-veckor 24

Kostnadsfri CSN-berättigad

Gör sen ansökan


En arbetsledare ska kunna möta sin grupp, och måste veta vem man själv är och fungerar som ledare. KYHs utbildning ser jättebra ut, bra med starkt ledarskap och KMA.

Katarina Sjölander, HR-ansvarig anläggning på JM

Framtid och kompetensbehov

Det är en stor brist på Arbetsledare inom anläggning och behovet fortsätter att växa då det planlagts för många stora infrastrukturella satsningar runt om i Sverige de kommande åren. Utbildning är skapad tillsammans med Sveriges Byggindustrier och de största aktörerna inom svensk anläggning, bland andra JM Entreprenad, AFRY, Frentab, NCC och Hifab.

Exempel på yrkestitlar förutom Arbetsledare Anläggning:

  • Produktionsledare anläggning
  • Byggingenjör anläggning
En vecka motsvarar 5 yhp

Mer information och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Matematik B / Matematik 2
    ELLER
  • Bygg och anläggning 2

Saknar du något behörighetskrav? Då kanske du kan söka på reell kompetens eller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som du kan installera windowsbaserad programvara på.

  • Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne och operativsystemet Windows 10 eller 11.
  • Vi rekommenderar ej Mac-datorer för denna utbildning.
  • För våra anywhere-utbildningar är det även krav på nätverksuppkoppling, webbkamera samt hörlurar med mikrofon.

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Uppskattningsvis är det cirka 2000 kr per termin. Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter. Under uppstarten på utbildningen får du tillgång till listan för kurslitteratur.

Vi hjälper dig så klart om du har särskilda behov som behöver stöd. Förbered din dokumentation och intyg inför utbildningsstart så att du får rätt hjälp så snabbt som möjligt.

Läs gärna mer om det på Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida.

Kontakt

För frågor om utbildningen kontakta din utbildningsledare. Frågor gällande ansökan, antagning eller behörighet besvaras av Antagningsenheten.

Våra partnerföretag och föreläsare

Sweco logo
afry logo
akea
waade
bylero logo
rådmansö logo
geoveta

Vanliga frågor