Vad gör en affärsutvecklare?

Som affärsutvecklare inom digital handel fungerar du som en förmedlande länk mellan e-handelsprocessens olika delar, såsom marknad, analys och logistik, och arbetar med att stärka den digitala positionen. Det är viktigt att du har samordnande egenskaper då du blir spindeln i nätet och arbetar med att ständigt ta fram optimerande utvecklingsförslag. Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om affärsekonomi, e-handel, omvärldsanalys och marknadsföring.

Som affärsutvecklare behöver du kunna tänka utanför boxen och alltid ligga steget före, och får därför möjlighet att stärka din analytiska förmåga i flera av utbildningens kurser.

Sen anmälan öppen

Studieort Stockholm

Studietid Dagtid

YH-poäng 400 / 2 år

Studietakt Heltid

Startdatum Augusti 2022

Sista ansökningsdag Sök till reservplats!

Antal LIA-veckor 28

Kostnadsfri CSN-berättigad

Ansök här!


I den här utbildningen får man inte bara marknadsföring utan även annat som gör att jag kan arbeta med många saker efter utbildningen. Jag kan jobba med i princip vad som helst inom många branscher!

Simon,
Student Affärsutvecklare

Hur ser framtiden ut för en affärsutvecklare?

E-handeln har bara funnits under ett tiotal år och är den absolut starkast växande försäljningskanalen, vilket innebär att även arbetsmarknaden för denna typ yrkesroll växer i samma takt. Traditionella logistiker är oftast inte utbildade inom e-handelns komplexa förutsättningar och företag har svårt att hitta rätt kompetens. Du har nära kontakt med branschen under hela utbildningen, då du möter yrkesverksamma representanter från en rad olika intressanta företag. Våra alumner arbetar bland annat på företag som InRiver, eValent och Invoice Group.

Exempel på yrkestitlar förutom affärsutvecklare:

 • Digital projektledare
 • Online marketing manager
 • Digital affärsutvecklare
 • Marknadskoordinator inom digitala kanaler

Framtiden inom ekonomi

Vi är noga med att skapa långa relationer inom våra branscher och flera av de som sitter i ledningsgrupperna hos KYH har gjort det i många år. En del av vår filosofi är att skapa specialisten som företagen i våra nätverk vill anställa. Vi är stolta över våra relationer som finns över flera regioner i hela landet. I vårt nätverk finns företag som Åhlens, Cybercom, Ernst & Young, Grant Thornton och Region Skåne, som är en stor arbetsgivare. 

Våra utbildningar leder oftast till någon typ av arbete inom konsulttjänster och vi, tillsammans med studenten, arbetar aktivt med förberedelserna under hela utbildningen. Så att du som KYH student ska kunna träna på att söka jobb, känna dig trygg och säker på intervju och slutligen bli anställningsbar!

Våra partnerföretag och föreläsare

porobic group
tiger of sweden logo
populum logo
kids brand store logo
KursnamnYrkeshögskolepoäng (yhp)
Medarbetarskap och branschkunskap10
E-handel 1 - juridik25
Affärsutveckling20
Affärsekonomi20
Försäljning30
E-handel 2 - Digital infrastruktur och tekniska plattformar35
SEO och SEM25
Omvärldsanalys och marknadsföring30
E-handel 3 - hållbar logistik35
LIA140
Examensarbete30
Summa400
En vecka motsvarar 5 yhp

Vad behöver du för att bli antagen?

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

 • Matematik B / Matematik 2
  och
 • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
  och
 • Engelska 6

Saknar du något behörighetskrav? Då kanske du kan söka på reell kompetens.

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som du kan installera programvara på.

 • Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne.

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Uppskattningsvis är det cirka 2000 kr per termin. Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter. Under uppstarten på utbildningen får du tillgång till listan för kurslitteratur.

Vi hjälper dig så klart om du har särskilda behov som behöver stöd. Förbered din dokumentation och intyg inför utbildningsstart så att du får rätt hjälp så snabbt som möjligt.

Läs gärna mer om det på Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida.

Studerande Teddy om utbildningen

"Kurserna E-handel 1, 2 & 3 var mina favoritkurser. Tack vare en fenomenal lärare, roliga projekt och superintressant material. fastnade jag för. Det var en bred kurs som fångade upp allt lämpligt inom E-handel. I den kursen fick vi lära oss om e-handelsplattformar, olika integrationer med mera och det fattade jag tycke för. "

porträttbild anna

Studerande Anna om utbildningen

"På lång sikt ser jag mig nog i en konsultroll där jag hjälper företag att utveckla sina digitala kundresor och digitala plattformar på olika sätt. Jag vill skapa framtidens kundupplevelser! Sen är det inte omöjligt att jag drar igång en egen e-handel också."

Amanda Green Affärsutvecklare

Före detta student Amanda om utbildningen

"För att lyckas som affärsutvecklare behöver du tycka om att ha många bollar i luften då det är många projekt igång samtidigt. Jag ser till att projekten rullar på, jag har daglig kontakt och dialog med mina kollegor i Kina och med våra kunder, besvarar frågor som uppkommer och mycket mer. "

Vanliga frågor