×
 

Preparandkurser för KYHs utbildningar

Vi erbjuder kostnadsfria preparandkurser i samarbete med NTI-skolan, som motsvarar respektive gymnasiekurs på en övergripande nivå. Du läser kurserna online i självstudieform under cirka 3-5 veckor och som stöd har vi en läroplattform där du hittar information och hjälpmedel. Alla preparandkurser avslutas med ett slutprov och vid godkänt resultat på kursen, ges behörighet för den specifika kursen. Du kommer inte att få något utskrivet betyg eller intyg efter avslutad preparandkurs, detta eftersom kursen endast ger dig den särskilda behörigheten för våra Yh-utbildningar på KYH. För att kunna starta en preparandkurs måste du först uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier först. En preparandkurs är inte CSN-berättigad.

Hur ansöker du till preparandkurs?

  1. Gör en ansökan till en utav våra yrkeshögskoleutbildningar via vår antagningsportal - observera att du ändå behöver skicka in de gymnasiebetyg som du har och gärna ett CV.
  2. Antagningen granskar din ansökan
  3. Om Antagningen gör den bedömningen att du saknar någon av de särskilda behörighetskraven, skickas ett meddelande i meddelandefunktionen i YH-antagning med en anmälningslänk till preparandkurserna.

Vad händer när du gjort en anmälan till preparandkursen?

Antagningen kommer inom tre arbetsdagar efter att din anmälan inkommit, att registrera dig på preparandkursen. En preparandkurs startar alltid en måndag eller tisdag. Därefter kan du genomföra preparandkursen. Kom ihåg att vara aktiv under kursen då den annars riskerar att stängas ned på grund av inaktivitet. Du måste ta hänsyn till uppgifternas olika inlämningsdatum.

Observera! Du behöver ändå göra urvalsprovet för våra utbildningar.