×
 

Distansutbildning på KYH Yrkeshögskola

Vill du studera en distansutbildning på yrkeshögskola? Hos KYH kan du välja mellan flera distansutbildningar!
Vi erbjuder både YH-program på två år eller en kortare fördjupningskurs på distans.

Våra distansutbildningar

Handläggare på byggnadsnämnd – Distans

Utbildningstyp Program

Bransch Samhällsbyggnad

Studieort Distans

Omfattning 2 år

Start Augusti 2024

Status Stängd för ansökan

3D-CAD – markarbete och anläggning

Utbildningstyp Kurs

Bransch Samhällsbyggnad

Studieort Distans

Omfattning 10 veckor

Start 5 februari 2024

Status Öppen för ansökan

Internet of Things Developer

Utbildningstyp Program

Bransch IT

Studieort Göteborg (med möjlighet att delta digitalt)

Omfattning 2 år

Status Ej sökbar

Byggproduktionsledare – ROT

Utbildningstyp Program

Bransch Samhällsbyggnad

Studieort Distans, Göteborg, Malmö, Anywhere via Eskilstuna, Gävle, Hudiksvall, Katrineholm, Norrtälje, Ronneby & Östersund

Omfattning 2 år

Start Augusti 2024

Status Stängd för ansökan

Studera en YH-utbildning på distans

När du läser en distansutbildning hos KYH Yrkeshögskola kan du själv bestämma var du befinner dig under studietiden. Distansupplägget på våra YH-utbildningar skiljer sig beroende på om du studerar på hel- eller halvfart. Om du går en av våra YH-utbildningar på heltid har du schemalagda digitala föreläsningar ungefär sex timmar i veckan samt inspelat material du ska ta till dig. Skoluppgifter får du online via vår studieplattform. Om du läser vår kurs som går på halvfart har du digital undervisning ca 1-2 dagar i veckan.

I den tvååriga YH-utbildningen anordnas (ingår) 2 närträffar/läsår 1-2 dagar/tillfälle. Att studera distans på yrkeshögskola kräver självdisciplin då du mestadels studerar på egen hand. Därför är det viktigt att du hittar en struktur och planering som fungerar för dig.

Vad är skillnaden mellan distansutbildning och KYH Anywhere?

Skillnaden mellan KYH Anywhere och distansundervisning är genom att studera på distans sitter du själv på valfri plats och all undervisning och kontakt med både lärare och klasskamrater sker digitalt. Det innebär att du kan befinna dig var du vill i landet under studietiden där det passar dig bäst.

KYH Anywhere är ett samlingsbegrepp för våra utbildningar på fjärrundervisning och satellitorter. Anywhere finns idag på 13 orter runt om i Sverige. Om du bor på någon av dessa orter innebär det att du kan studera en Anywhereutbildning och bo kvar på din hemort. Utbildningen är platsbunden till din valda ort och du sitter i ett klassrum där tillsammans med cirka 5-15 andra personer med läraren på remote via en livelänk. Att studera en av våra Anywhereutbildningar är alltså inte samma sak som att studera på distans.