×
 

KYH Karriär är ett karriärkoncept som ingår i din utbildning när du läser någon av våra YH-program och består av olika aktiviteter som ger dig värdefulla verktyg inför ditt yrkesliv. Många av våra studerande är redan etablerade på arbetsmarknaden när de kommer till oss. Därför är våra studerande mer motiverande och ställer också högre krav på oss som utbildningsanordnare. Vår målsättning är att förbereda våra studerande inför det nya yrkeslivet. 

KYH Karriärprogram

Karriärkonceptet görs i samarbete med utbildnings- och matchningsföretaget Eductus och består av sex olika etapper som fördelas över din tid på KYH. Här kommer du bland annat få lära känna dig själv i dina studier och din nya yrkesroll, hitta dina inre drivkrafter och på olika sätt stärka dig både mentalt och praktiskt inför din framtida karriär. Det är en unik möjlighet till personlig utveckling och ett koncept som ämnar att ge dig alla förutsättningar för att bli en så eftertraktad och konkurrenskraftig kandidat som möjligt när du kommer ut på arbetsmarknaden.

Det här ingår:

1. Hitta dina verktyg

Hitta motivationen och metoden för dina studier och ditt framtida yrkesliv. Lär dig mer om studie- och presentationsteknik och hur man tacklar stress på bästa sätt.

2. Drömjobbet

Utforska vad du vill ha ut av ditt framtida yrkesliv och ta reda på var du drömmer om att arbeta.

3. Branschkontakt

Hitta vägen till din drömarbetsplats. Lär dig mer om kontakten med företag, träffa branschen och skapa ett konkurrenskraftigt CV.

4. Personligt varumärke

Lär dig om att bygga ditt personliga varumärke, hur du gör dig intressant för arbetsgivare och upptäck vem du är i din framtida yrkesroll när du går på LIA.

5. Att söka jobb

Stärk ditt kontaktnät i branschen och påbörja dina jobbansökningar.

6. Spetsa din kompetens

Spetsa ditt CV med diplomerande kurser.

Fördelarna med karriärcoachning

Genom att tidigt coacha våra studerande i att hitta lära sig stresshantering, retorik och om sina personliga drömmar blir våra studerande målmedvetna. Det har nämligen visat sig att människor som snabbt får verktyg att förstå sina starka respektive svaga sidor får en större motivation än människor som inte får någon stöttning alls. Vi uppmuntrar även våra studerande att ge sig ut i sin bransch för att börja förstå näringslivets behov och förväntningar på den roll man ska fylla. Ju snabbare man förstår sin roll i det stora sammanhanget, desto bättre förberedd är man inför sitt arbetsliv.