×
 

KYH karriär består av sex olika etapper som fördelas över din tid på KYH. Här kommer du bland annat få lära känna dig själv i dina studier och din nya yrkesroll, hitta dina inre drivkrafter och på olika sätt stärka dig både mentalt och praktiskt inför din framtida karriär. Det är en unik möjlighet till personlig utveckling och ett koncept som ämnar att ge dig alla förutsättningar för att bli en så eftertraktad och konkurrenskraftig kandidat som möjligt när du kommer ut på arbetsmarknaden.

Många av våra studerande är redan etablerade på arbetsmarknaden när de kommer till oss. De är vana att ta eget ansvar, och har i många fall både ekonomiska och känslomässiga åtagande i form av bostad och familj. 

Därför är våra studerande mer motiverande och ställer också högre krav på oss som utbildningsanordnare. Vår målsättning är att förbereda våra studerande inför livet som konsult. 

Coaching och ledarskap
Genom att tidigt coacha våra studerande i att hitta lära sig stresshantering, retorik och om sina personliga drömmar blir våra studerande målmedvetna. Det har nämligen visat sig att
människor som snabbt får verktyg att förstå sina starka respektive svaga sidor får en större motivation än människor som inte får någon stöttning alls. Vi uppmuntrar även våra studerande att ge sig ut i sin bransch för att börja förstå näringslivets behov och förväntningar på den roll man ska fylla. Ju snabbare man förstår sin roll i det stora sammanhanget, desto bättre förberedd är man inför sitt arbetsliv.

De här extraföreläsningarna är guld värda. Det är intressant och vi har bland annat fått lära oss vikten av ett bra personligt brev och hur det ska fånga intresset hos arbetsgivaren jag söker jobb hos.

– Rebecca,
Student fastighetsingenjör KYH Stockholm

Det här ingår

1. Hitta dina verktyg

Hitta motivationen och metoden för dina studier och ditt framtida yrkesliv. Lär dig mer om studie- och presentationsteknik och hur man tacklar stress på bästa sätt.

2. Drömjobbet

Utforska vad du vill ha ut av ditt framtida yrkesliv och ta reda på var du drömmer om att arbeta.

3. Branschkontakt

Hitta vägen till din drömarbetsplats. Lär dig mer om kontakten med företag, träffa branschen och skapa ett konkurrenskraftigt CV.

4. Personligt varumärke

Lär dig om att bygga ditt personliga varumärke, hur du gör dig intressant för arbetsgivare och upptäck vem du är i din framtida yrkesroll när du går på LIA.

5. Att söka jobb

Stärk ditt kontaktnät i branschen och påbörja dina jobbansökningar.

6. Spetsa din kompetens

Spetsa ditt CV med diplomerande kurser.

KYH karriär i samarbete med Eductus!

Studieteknik med Deniz

Karriärcoachning med Maria

Deniz är studievägledaren från Eductus med passioner för ORC (hinderbanor) och bakverk!

Under sina 6 år som studie- och yrkesvägledare har Deniz hjälpt individer i både privat och offentlig sektor som står inför en övergång från eller mellan utbildningar och yrkeskarriärer.

Detta genom kompetenskartläggningar som gör dem medvetna om sina styrkor och fallenheter samt att ge dem ökad förståelse för arbets-marknadens behov. Deniz talar 8(!) språk och det händer att studievägledningen ibland sker på bosniska eller tyska!

Maria Pääjärvi är karriärvägledaren som ger dig verktyg inom självkänsla, självförtroende och ditt personliga varumärke vilket skapar möjlighet för dig när du skall nå dina längtansmål, alltså vägen till drömjobbet!

Maria har förutom utbildning och coachning på Eductus även erfarenhet av företagande med bland annat tunnbrödsbageri i Skåne, bemanningsföretag och varit egen konsult inom omställning samt karriärvägledning för elitidrottare. Maria är också poddprogramledare.

Maria är kommer vägleda dig att bli hållbar på arbetsmarknaden genom omvärldsorientering av näringsliv, bygga nätverk, vässa din pitch och skapa en hållbar handlingsplan!

KYH branschdag

Årligen håller KYH i en branschdag där vi bjuder in företag inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Intresserade företag träffar våra studerande som nätverkar och kanske hittar sin drömarbetsgivare. Vill du också träffa våra studerande på en branschdag? Läs mer här!

Se filmen om branschdagen 2019 nedan!