"Utbildningen till redovisningskonsult är väldigt bred!"

Tim är 29 år, tidigare mäklare och har jobbat mycket med kunder. Han beskriver sig själv som en friluftsmänniska som ofta är ute i skogen på jakt eller på ett par längdskidor under vinterhalvåret. Under förra året bestämde han sig för att göra något nytt och hade en önskan om att utvecklas. Tim sökte till redovisningskonsult hos KYH och blev antagen!

Hej Tim, vad fick dig att söka till redovisningskonsult?

– Först och främst ville jag komma vidare och utveckla mig. Jag kände att den här utbildningen skulle bli ett bra komplement till min tidigare utbildning till Mäklare. De två utbildningarna ger en ganska bred plattform att stå på i framtiden.

– Jag har alltid tyckt om ekonomi och utbildningen kändes helt rätt. Sedan blev det ännu bättre att den fanns här hemma – i Norrtälje – så jag inte behöver pendla utanför stan.

Vad gör ni i utbildningen just nu?

– Just nu läser vi kursen Juridik och handelsrätt. Den går igenom bland annat olika juridiska avtal. Vi har även lärt oss om konkurslagen för att få koll på vad som gäller dels i vårt egna företag eller om det är någon kund till oss som behöver lite stöd på det sättet. Jag upplever att jag har mycket nytta av det här privat också, man ingår ju i avtal som privatperson så det är väldigt intressant både företagsmässigt och privat. Tidigare har vi haft bokföring- redovisning- och ekonomistyrningskurser.

Är det något du ser fram emot i din blivande yrkesroll? 

– Vi går ut på praktik i höst och mitt mål är lära mig så mycket som möjligt, göra ett bra jobb och bygga en bra relation med det företaget. Praktiken är superviktig del av utbildningen och jag tycker det är bland det bästa med yrkeshögskolan. Jag är väldigt noga med att ha en vettig mentor eller handledare i början av min karriär, det tycker jag är viktigt att ha för att kunna bolla frågor eller få stöd.

– Jag har haft turen att få en praktikplats redan och jag har faktiskt suttit lite där och pluggat vissa dagar. Det är ett trevligt företag med kloka och väldigt kunniga människor vilket känns mycket bra. Jag ser fram emot att komma igång med min praktik där och lära mig utöva yrket på riktigt.

porträttbild tim

Har du något tips till någon som ska söka utbildning - vad var viktigt för dig?

– Om man, som jag, har kommit fram till att man vill börja studera då skulle jag säga att det som fick mig att välja KYH var tillgängligheten till skolan som är en klar fördel. Hela anywhere-konceptet gör att jag kan stanna kvar utan att behöva flytta från där jag bor.

– Jag valde redovisningskonsult för att jag ville fördjupa mina kunskaper i ekonomi och företagsrådgivning. Jag har alltid haft ett enormt intresse av privatekonomi och det är därför jag tyckte den här utbildningen lät jätteintressant när jag läste på hemsidan..

– Jag gillar att oavsett om man vill jobba med bokföring eller inte så har man väldigt stor nytta av utbildningen om man exempelvis skulle vilja starta ett eget företag. Det finns väldigt många fördelar med den här utbildningen eftersom den är väldigt bred, du kan ju till och med starta en hantverkarfirma efter det här och veta hur du ska driva den.

– Det är inte säkert att alla vill jobba med bokföring efter utbildningen och då kan du jobba med rådgivning för företag eller faktiskt starta ett eget företag i någon helt annan bransch – för efter utbildningen vet du hur du sköter om den. Jag tycker om den här utbildningen!

Hur känns det att kliva ut i arbetslivet efter utbildningen?

– Känslan just nu är jättebra! Jag ser fram emot att få göra praktik och bygga upp min kunskapsbas och en bra relation med min praktikplats.

Tack så mycket Tim!