"Jag tycker det är roligt med omvärldsbevakning!"

Teddy, 29, är student på utbildningen affärsutvecklare digital handel. För nio år sedan flyttade han till Stockholm och har under åren jobbat inom service i butik, barer och även en period som personlig assistent. Teddy beskriver att han har testat på olika yrkesbanor men har inte tidigare hittat det som passade honom. 

Hej Teddy, varför valde du att studera till affärsutvecklare digital handel logistik?
– Under 2020 bestämde jag mig för att plugga. Jag valde affärsutvecklare för att jag har i mina tidigare yrken känt mig intresserad av säljmål och att optimera upplevelser för kund. Jag har dock känt att den fysiska handeln inte var helt rätt för mig och efter att jag påbörjade utbildningen till affärsutvecklare har jag verkligen känt att jag har hittat min plats där min tidigare erfarenhet kommer till nytta. 

Varför valde du att studera hos KYH?
– Jag har alltid känt mig som en kreativ person och gillar att hitta nya lösningar på allt. Jag kan både pyssla ihop möbler och hitta budgetlösningar på inredning. Jag sökte till KYH och blev antagen och det kändes bra för det stod bra saker om KYH online och utbildningen kändes intressant. Jag har fortsatt överträffa mig själv genom utbildningen vilket har varit en stor boost i mitt självförtroende. Det kan ju kännas tungt att gå tillbaka till skolan efter si och så många år men man klarar faktiskt av det! 

Är det någon specifik kurs som varit extra bra?
– Kurserna E-handel 1, 2 & 3 var mina favoritkurser. Tack vare en fenomenal lärare, roliga projekt och superintressant material. fastnade jag för. Det var en bred kurs som fångade upp allt lämpligt inom E-handel.

– I den kursen fick vi lära oss om e-handelsplattformar, olika integrationer med mera och det fattade jag tycke för. Jag insåg då att jag skulle passa att arbeta på ett logistikföretag. Kursen var också kreativ vilket passar mig.

Hur har utbildningen varit?
– Jag trivs bra på utbildningen. Nu är vi ute på LIA och nu har vi fått sätta de praktiska bitarna på prov. Det vi har lärt oss i skolan har varit relevant så det känns betryggande inför framtiden. Man lär sig grunderna i allt för att klara många delar själv vilket gör att den här utbildningen passar den som är intresserad av små företag eller till och med start-ups. Det är alltid bra att ha med sig den kunskapen även om man börjar arbeta på större företag där man är stora team också. Vi har haft projektarbeten i alla kurser så vi har verkligen fått lära oss att arbeta i team. 

Berätta om din praktik!
– Jag har haft min praktik på PostNord. Under första LIA-perioden fick jag kontakt med en person som jobbar som e-handelsanalytiker på PostNord och hon jobbar med retail day, e-barometern och hon omvärldsbevakar i sin tjänst. Under min praktik har jag arbetat med det vilket var jättespännande. LIAn inföll precis under Black Friday och julhandeln så det var väldigt intressant att få lära sig om de bitarna i ett sånt stort företag som PostNord. 

– Pandemin har förändrat sättet vi handlar på och det har så klart påverkat e-handeln. 2021 var ett år med mycket information och stora förändringar så det har nog varit ett lite omaka år. Vissa företag tog in flera hundra extrapersonal för att täcka upp behovet och slog säljrekord vilket är spännande att vara med om. 

– Nu under min andra praktikperiod är jag kvar hos PostNord och det jag arbetar med nu är bland annat att vara med och ta fram en ny kommunikationsplan och det är väldigt spännande. 

Affärsutvecklare intervju Teddy

Hur skulle du vilja att din framtida arbetsdag ser ut?
– Jag sökte utbildningen för att jag vill kunna jobba var som helst och jag vill inte vara knuten till en plats. I min framtida arbetsplats kan jag vara hos mina föräldrar i Blekinge, på kontoret i Stockholmstrakten eller så kan jag vara utomlands. Jag vill också kunna påverka mina arbetstider då jag är kvällsmänniska och vill kunna planera mitt arbete på det sättet. Jag har inte bestämt mig exakt vad mina arbetsdagar ska innehålla men jag tror absolut på ett  logistikföretag. Jag tycker det är roligt med omvärldsbevakning och att vara med på många olika delar av en process och ha en överskådlig blick i ett projekt.

Vad skulle du tipsa en framtida student om?
– Om du är i stadiet att du vill börja plugga så skulle jag vilja uppmana dig att faktiskt prioritera dina studier. Det är viktigt att ge sina studier ordentligt med tid, engagemang i grupparbeten och försöka möta samma motivation som andra har. Det är viktigt att ta tillvara på tiden på sin utbildning!  

– Hade jag vetat vad yrkeshögskolan var för tio år sedan så hade jag läst en utbildning då. Det som är bra är att mina kunskaper och behov passar det praktiska som ingår i en yrkeshögskoleutbildning. Välj det du känner att du kan få nytta av istället för att tvinga dig igenom något som inte passar. Hos KYH är utbildningen förankrad i yrkesrollen man jobbar som i framtiden. 

Tack så mycket Teddy!