"Jag kan jobba med i princip vad som helst inom många branscher!"

Simon är 22 år och har sedan tidigare arbetserfarenhet från försäljning och som personlig tränare. Simon var inte var helt nöjd med det program han läste på gymnasiet och därför har en strävan att göra något annat för att komma någonstans med sin karriär!

Hej Simon, vad fick dig att välja utbildningen affärsutvecklare digital handel logistik?

– Jag hittade till yrkeshögskolan för jag tänkte att det skulle passa mitt sätt att studera för jag är mer praktiskt lagd. Jag var inne i marknadsföring först men sedan hittade jag till affärsutvecklare digital handel logistik vilket passade mig mer än bara ren marknadsföring..

– Jag tycker det är kul med utvecklingen av företag och det är det jag vill arbeta med i framtiden. Båda mina föräldrar har haft egna företag och jag vill in på något liknande spår, och den här utbildningen ger mig en stadig grund att stå på. Kurserna på utbildningen var väldigt lockande då man får lära sig många olika saker som ger en bra bredd. I den här utbildningen får man inte bara marknadsföring utan även annat som gör att jag kan arbeta med många saker efter utbildningen. Jag kan jobba med i princip vad som helst inom många branscher och jag vill själv jobba med e-handel och marknadsföring. Jag är inne på att jobba i en konsultroll där jag hjälper småföretag att utveckla deras e-handel.

Vad gör ni i utbildningen just nu?

– Just nu har vi kursen Försäljning med Jörgen Rundgren. Den är väldigt bra och vi har många praktiska uppgifter man ska göra i grupp. Det är väldigt bra med sådana uppgifter så man får komma in och känna på det på riktigt så att säga, och inte bara höra det. Vi får testa och diskutera frågeställningarna. Så har det varit i de tidigare kurserna också, mycket diskussioner vilket gör att jag får använda de kunskaperna jag lär mig. Jag gillar att jag får lista ut saker själv. Idag fick vi en lunchuppgift där vi ska diskutera i grupp om ledarskap och arbetsrelaterade konflikter vilket är jättekul!

Är det något du ser fram emot i din blivande yrkesroll? 

– Att utveckla mig själv framför allt, utbildningen handlar visserligen om utveckling av företag men jag utvecklar mig själv också och driver min egna kunskap framåt. Att kunna hjälpa andra företag känns spännande också! Om jag börjar arbeta som affärsutvecklare i framtiden så känns det roligt att vara med och göra företag mer lönsamma.

porträttbild på simon

Har du något tips till någon som ska söka utbildning - vad var viktigt för dig?

– Det jag kände personligen var att kursutbudet passade mig. Förutom att själva skolan fanns nära där jag bodde så kändes det även tryggt att KYH fanns över hela Sverige och att det är en stor etablerad skola.

Hur känns det att kliva ut i arbetslivet efter utbildningen?

– Det känns jättespännande! Jag vill ut och lära mig ännu mer vilket är perfekt med LIAn. Det känns så klart lite nervöst inför LIAn men efter den perioden så har jag fått några månader kött på benen och då kommer det nog vara lättare att börja jobba sedan. Till hösten går vi ut på LIA och jag fått praktikplats vilket känns väldigt skönt!

Tack så mycket Simon!