Intervju med Anna - Affärsutvecklare

Jag vill skapa framtidens kundupplevelser!

Anna är student på utbildningen Affärsutvecklare - Digital handel logistik. Hon har en bakgrund som frisör och har arbetat som egenföretagare sedan 2012. Anna beskriver sin passion över att vara en entreprenör vilket är varför hon satsar helhjärtat på sin nya utbildning.

Hej Anna, varför valde du att studera till affärsutvecklare?
– Jag började aktivt leta efter ”nästa steg” och valde att plugga några kortare kurser på universitetet i bland annat projektledning och interaktionsdesign. Jag fick möjlighet att hoppa på ett projekt där jag tillsammans med ett team byggt upp en marknadsplats för bokningstjänster inom skönhet och hälsa. Det var otroligt roligt att jobba med kravställning mot utvecklarna och med att ta fram nya funktionaliteter. Förutom det gjorde jag mycket research och omvärldsbevakning samt satt med marknadsföringsplaner och strategier. Där någonstans började tankarna kring att affärsutveckling var det jag ville jobba vidare med.

Hur hittade du till KYH?
– Jag sökte en hel del utbildningar, både yh-utbildningar och på universitet. Det var magkänslan som fick avgöra och utbildningen på KYH var den jag kände mig mest peppad på. ”Affärsutvecklare Digital handel & Logistik” tickade av alla kriterier som jag sökte efter. Utbildningen är relativt bred och jag får kunskaper inom många områden som jag tycker är intressanta som ekonomi, marknadsföring och försäljning. Hittills lever den upp till alla mina förväntningar!

Vad har ni läst hittills i utbildningen?
– Vi har läst kurserna Medarbetarskap & Branschkunskap, E-handel 1, Affärsekonomi, Affärsmannaskap och just nu läser vi Försäljning. Alla kurser har varit roliga men Affärsmannaskap är nog min favorit hittills då vi jobbat mycket med idégenerering och affärsmodells-analyser vilket jag tycker är väldigt spännande och intressant. Jag ser fram emot alla kurser men det ska bli väldigt roligt med LIA. Det ser jag verkligen fram emot. 

Vad gillar du med utbildningen hittills?
– Att alla kurser känns intressanta och relevanta för det kommande arbetslivet. Och att vi har väldigt roligt på lektionerna!

Vad är det inom yrkesrollen som du tänkte passar dig?
– Jag är familjens projektledare och har listor över exakt allt. Jag gillar tanken på att vara en av nyckelpersonerna i företagets digitala resa, lite av ”spindeln i nätet”. Att ha den övergripande kollen över flera delar i ett företag och jobba mot att optimera den digitala kundresan. Inom min egna verksamhet har jag hanterat ekonomin, personal, haft events, byggt vår hemsida och arbetat med våra sociala medier och såklart mycket mycket mer. Jag har haft på mig alla hattar helt enkelt. I och med det har jag samlat på mig bred erfarenhet som kommer vara till nytta i mitt arbete som affärsutvecklare.

Intervju affärsutvecklare Anna Bjärnstam

Hur vill du att en framtida arbetsdag ska se ut?
– På lång sikt ser jag mig nog i en konsultroll där jag hjälper företag att utveckla sina digitala kundresor och digitala plattformar på olika sätt. Jag vill skapa framtidens kundupplevelser! Sen är det inte omöjligt att jag drar igång en egen e-handel också. Jag älskar att jobba, men målsättningen är att kunna styra min egen tid och skapa en härlig vardag för mig och familjen.

Hur känns det att gå ut på LIA och är det något företag du har ögonen för?
– Det känns spännande och förhoppningsvis väldigt lärorikt. Jag har en rätt gedigen lista på intressanta företag som jag ska börja kontakta nu i början av året. Företaget får gärna sälja produkter eller tjänster inom segmentet skönhet och hälsa samt vara i någon typ av digital utvecklingsfas. Jag vill gärna vara med på en resa! Det är viktigt för mig att jag verkligen tror på affärsidén och känner en passion för bolaget, precis som det är minst lika viktigt att företaget tror på mig och ger mig mycket eget ansvar, det är så jag utvecklas.

Tack så mycket Anna!