Sabas väg till Entreprenadingenjör - KYH
Sabas väg till Entreprenadingenjör
2019-10-28

Sabas väg till Entreprenadingenjör

Blandningen mellan att vara i kontakt med människor och inköp är det Saba tycker är roligast med sin utbildning. Saba Mamizad Moghtader är 24 år och studerar till Entreprenadingenjör hos KYH i Göteborg, och har nyss påbörjat sitt andra år av studierna.

Innan jag började studera på KYH gick jag en annan utbildning, som jag sen valde att hoppa av. Jag kände att den utbildningen jag gick inte passade mig. Jag ville bland annat göra praktik på min utbildning. Jag jobbade ett tag som montör och mekaniker på Volvo innan jag bestämde mig för att börja på Entreprenadingenjörsutbildningen hos KYH.

Varför valde du just Entreprenadingenjör som utbildning?

Den största anledningen var att jag fick en bra och tydlig bild av utbildningsinnehållet. Genom samtal med karriär- och studiesamordnaren fick jag vägledning och svar på de frågor jag hade om utbildningen. Det kändes tryggt och bra inför mitt framtida yrkesliv.

Snart går du ut på din sista LIA-period, hur känns det?

Det känns bra, jag är väldigt förväntansfull. Jag hoppas på att min LIA även kan leda till att jag får jobb på det företaget sen. Variationen av arbetsuppgifter på min första LIA var stor. Jag jobbade till exempel med kalkyl och inköp och jag hanterade bygghandlingar och slutlämningar till kund.  Jag uppskattar kundkontakten som är en del av att jobba med inköp och projekt och att man jobbar både inomhus och utomhus.

När jag är klar vill jag jobba med kundkontakt. Jag brinner för att jobba med inköp och den kontakten som man får med kunden. Det är verkligen en positiv aspekt av byggsektorn, man kan skapa relationer och lära sig mycket på vägen. I framtiden vill jag starta eget!

 

Har du något tips till den som funderar på att välja utbildning?

Tänk på vilket yrke som skulle göra just din vardag givande och välj utbildning efter det. Det ger dig en chans att verkligen få jobba med det du brinner för i framtiden.  Jag värdesätter att man får en mängd olika verktyg med sig som är bra att ha med sig när man ska ut i arbetslivet.

 
Lovisa Hänström
Marknads- och antagningsansvarig