Jag vill vara med och påverka det framtida klimatet genom att ta vara på den gratis energi solen ger oss - KYH
Jag vill vara med och påverka det framtida klimatet genom att ta vara på den gratis energi solen ger oss
2020-02-24

Jag vill vara med och påverka det framtida klimatet genom att ta vara på den gratis energi solen ger oss

Daniel Antoszewski är 34 år och har en bakgrund som administratör men hans intresse för solenergi är stort och idag läser han andra terminen på solenergiprojektörs-utbildningen på KYH.

För Daniel var det inte utbildningsformen det som i första hand avgjorde hans val utan det var ämnet solenergi som han fastnade för.

Varför valde du att söka till utbildningen solenergiprojektör?

– Anledningen till att jag valde just denna utbildning är att intresset för solenergi kom till mig för något år sedan och jag tycker att det är en spännande bransch som ständigt utvecklas. Jag vill vara med och påverka det framtida klimatet genom att bland annat ta vara på den gratis energi solen ger oss.

Vad tycker du om att gå en anywhere-utbildning, en så kallad satellit-utbildning där all undervisning sker digitalt?

Det jag tycker är positivt är att man inte sitter hemma själv utan ändå har ett klassrum och gå till där man jobbar tillsammans i grupp med arbetsuppgifter. Även fördelaktigt att kunna vara med på distans när man inte har möjlighet att närvara fysiskt i klassrummet.

Känns det tryggt att kliva ut i arbetslivet efter din utbildning?

Vad jag har förstått så är man väldigt eftertraktad efter denna utbildning då det inte finns så stor kompetens ute på marknaden, bara det känns tryggt.

 

Lovisa Hänström
Karriär- och studiesamordnare