Jag får vara med från början när samhället utvecklas - KYH
2020-03-24

Jag får vara med från början när samhället utvecklas

Mexhide är pedagog i grunden och har jobbat inom många olika yrken men kände att hon var sugen på nya utmaningar. Mexhide är en väldigt driven person och för henne är det viktigt att ständigt utvecklas och sökte därför till vår mätningsingenjörsutbildning.

Du saknade behörighet i matematik 2. För att bli behörig till mätningsingenjörsutbildningen valde du att gå en preparandkurs i matematik under en vecka hos oss. Vad tyckte du om den? 

– Jag tyckte att den var väldigt bra och gav mig väldigt mycket försprång inför mätningsingenjörsutbildningen, då de flesta inte läst matematik på väldigt länge och att den specifikt var inriktad att lära oss det som vi kommer ha användning av i utbildningen. 

Varför valde du att söka just till utbildningen mätningsingenjör?

– Jag har alltid haft ett intresse för just byggbranschen och har många i min omgivning som på ett eller annat sätt jobbar med det. När jag sedan läste information om just denna utbildning så tänkte jag att det skulle passa mig perfekt, dels för att jag har väldigt mycket tålamod och är väldigt noggrann i det jag gör men även för att det är ett väldigt varierande jobb, man är både inomhus och utomhus. Stort plus är att jag får vara med från början när samhället utvecklas. 

Vad skulle du säga till den som funderar på att söka till mätningsingenjör hos oss?

Det är en bra utbildning med många möjligheter och inom många olika områden. Allt från kommunala verksamheter till privata sektorn, man kan jobba utomlands, starta eget, ja gränsen går där man själv sätter den.

Tack Mexhide! 

 

Är du också intresserad av utbildningen till Mätningsingenjör? Läs mer här! 
Lovisa Hänström
Marknadsansvarig