Genom KYH har jag fått ett helhetsperspektiv på vad det finns för företag och yrkesroller - KYH
Genom KYH har jag fått ett helhetsperspektiv på vad det finns för företag och yrkesroller
2020-02-21

Genom KYH har jag fått ett helhetsperspektiv på vad det finns för företag och yrkesroller

Benjamin jobbade med larm och säkerhet innan han började studera men insåg att han ville arbeta med digital handel. Då sökte han in till KYHs utbildning Affärsutvecklare digital handel logistik och blev antagen!

Vad gjorde du innan dina studier på KYH?

– Jag jobbade med larm och säkerhet som säkerhetstekniker. Med tiden upptäckte jag att jag gärna ville arbeta mer inom digital handel och ha en ”spindel i nätet-roll” När jag sökte efter utbildningar så hittade jag Affärsutveckling och digital handel med logistik på KYH och det kändes verkligen som att det passade just mig.

Vad var det med utbildningen som lockade mest?

– Jag tittade runt på andra skolor och deras upplägg, men jag fastnade faktiskt direkt för denna utbildning på KYH just på grund av kurserna samt kursupplägget. För mig är det viktigt att få en bred och bra grund att stå på när jag ska ut i arbetslivet igen. Och det känner jag att KYH kan erbjuda.

Hur känns det att gå ut på LIA till hösten?

– Det känns jättebra och spännande! Jag känner att jag har fått en bred syn på hur branschen fungerar och det är tack vare det vida kursupplägget. Jag vet att LIA är en kurs som är till för att lära sig. Men jag känner mig ändå väl förbered och spänd för att få praktisera!

Vad värdesätter du mest med utbildningen?

– Konsulterna, definitivt. Jag märker hur engagerade de är i sitt ämne och det väcker glöd i oss studerande att vilja lära oss ännu mer. Det känns som att konsulterna lär oss vad som är aktuellt samt vad det finns för utvecklingsmöjligheter i branschen.

Känner du att du har fått en bra uppfattning om vad du kan göra efter din examen?

– Personligen vill jag gärna starta ett eget företag inom E-handel. Genom KYH har jag fått ett helhetsperspektiv på vad det finns för företag och yrkesroller. Men jag tror att LIA är väldigt viktigt för att få en tydligare uppfattning om hur företagen fungerar, vad för utvecklingsmöjligheter det finns i branschen och hur jag själv ska ta steget för nå mitt karriärsmål.

Är du också intresserad av utbildningen?

Läs mer här!

Lovisa Hänström
Karriär- och studiesamordnare