Den här branschen är konstant utvecklande - KYH
Den här branschen är konstant utvecklande
2020-03-05

Den här branschen är konstant utvecklande

Shala & Madeleine studerar Byggproduktionsledare nyproduktion hos oss på KYH , och nedan berättar de om sina drömmar och varför de sökte in till just den här utbildningen.

Hej Shala & Madeleine! Berätta mer om er själva och vad som fick er att söka till utbildningen Byggproduktionsledare på KYH. 

Madeleine: Jag heter Madeleine, jag är 46 år, mamma, och kommer från textilbranschen där jag har jobbat i 30 år. Jag är skräddare och textilingenjör i grunden och jag har jobbat mest med produktion, kvalitetssäkring och hållbarhetsfrågor. Jag ville byta bransch, och därför läste jag om byggproduktionsledare på KYH och insåg att utbildningen gav en lite allt i ett-kunskaper där jag får lära mig de byggtekniska termerna, byggprocessen och ledarskap.

Shala: Mitt namn är Shala, jag är också mamma till en flicka. Jag är 47 år och de senaste 13 åren har jag jobbat inom hotellbranschen med alla möjliga olika roller. I grunden har jag jobbat med event och mycket kundkontakt. Jag ville bort från branschen då hotellbranschen är slitsam. Min dotter är den som har pushat mig att söka vidare, hon är den största anledningen, för hon ville att jag skulle sluta jobba nätter. Jag sökte runt och ville ha ett område som är brett och kom fram till: byggbranschen.

Den här branschen är konstant utvecklande och det finns inget stopp. Utbildningen är lärorik och jag ville verkligen lära mig något från grunden. Jag är glad att jag sökte mig hit – jag har lärt mig väldigt, väldigt mycket. Man få träffar många olika människor, både studenter och alla föreläsare. Det är jättebra och det är jag glad över, jag vill fortsätta att jobba med kundkontakt och människor.

Vad är det bästa med er blivande yrkesroll?

Madeleine: Det finns inga begränsningar! Man blir aldrig fullärd, jag älskar möten med människor och att man delar erfarenheter. Jag lär mig hela tiden. Man kan inte tröttna för det finns så många roller. Jag är som dig Shala och jag har haft nya roller och utmaningar genom mitt arbetsliv – det vill jag fortsätta med.

Shala: Jag håller med, det finns inget stopp för det finns inga gränser. Inom hotellbranschen finns det stopp i karriären, men här när man träffar folk från branschen så jobbar de länge och med olika saker! Vi kommer behöva arbeta länge så som det ser ut idag.

Madeleine: Vissa saker har byggbranschen kommit väldigt långt med, men vissa saker är det resursslöseri och ineffektivt. Det hade inte varit ok i textilbranschen. Där hoppas jag att jag kan komma med nya idéer.

Shala: Det finns ineffektivitet i alla branscher, så det är sant.

Nåt tips för den som står inför valet att välja utbildning?  

Madeleine: Jag tycker man ska läsa på hemsidan och följa magkänslan, vad tycker du är roligt och vad som gör dig nyfiken. Var ärlig mot dig själv. 

Shala: Gå och träffa utbildningsanordnaren! Hemsidan var jättebra att ta till sig. Gamla elever är bra att träffa.

Hur tänker ni kring att ni kommer att ge er ut på praktik under utbildningen?

Madeleine: Fantastiskt! Jag vill se verkligheten först för att ha en bättre förståelse.

Shala: Det är roligt att komma ut, jag är lite nervös för att göra fel. Det hoppas jag inte så klart att jag kommer göra, men jag ser fram emot det. Jag kommer få lära känna fler människor. Jag bor i Eriksberg så det byggs så mycket där. Det är en lång process men det går ändå så fort idag. Jag hoppas jag får en chans att lära mig.

Madeleine: Det som skönt är att alla säger att man får vara ny, så länge man ställer frågor. Men det är värt att dubbelkolla sitt jobb.

Vad brinner ni för?

Shala: Jag vill jobba med att förhandla kontrakt, kunder och människor. Jag är bra och duktig säljare, ingen kommer undan mig. Jag kommer bra överens med människor, jag gillar att utvecklas med kundkontakt. Exempelvis förhandla kontrakt, och hjälpa kunder.

Madeleine: om jag får drömma gillar jag funktion och smarta lösningar. Jag brinner för att göra boenden för äldre som inte har bra ekonomi, även om man är ensam. Gärna boende med naturliga mötesplatser så att du aldrig behöver känna dig ensam, det är viktigt att kunna skapa nya möten hela livet. Bygga billigare och smartare. Jag älskar smarta lösningar! Jag tänker att alla ska ha råd. Det är mitt mål.

Stort tack Shala & Madeleine!

Är du också intresserad av utbildningen?

Läs mer här!

Lovisa Hänström
Karriär- och studiesamordnare