Att studera på Anywhere hos KYH - KYH
Att studera på Anywhere hos KYH
2019-03-01

Att studera på Anywhere hos KYH

Vi frågade Tessie som studerar Redovisningskonsult hos oss hur det är att studera på Anywhere! Det är vårt koncept för dig som vill utbilda dig och skaffa jobb utan att flytta till en storstadsregion. Det betyder att du som bor i någon av de tio städer där vi bedriver utbildning både kan studera och hitta jobb där du bor.

Underlättar det att bo kvar?

Jag bor i Strängnäs och studerar via satellit i Eskilstuna som ligger ca 3 mil bort. Eftersom jag har man och 3 barn hade jag inte kunnat flytta, så den här utbildningen passar mig bra.
 
 

Hur fungerar det digitala? Känns det som ett modernt sätt att utbilda sig på?

Det funkar över förväntan, och jag tycker att det är positivt att fler kan få möjlighet till att utbilda sig tack vare att utbildningen inte måste vara platsbunden. Speciellt för de som bor i mindre städer, eftersom de flesta utbildningar finns i större städer. 
 
 

Vad gillar du med din utbildning specifikt?

Jag gillar att det är en satelitutbildning, så att jag inte sitter hemma själv på distans, utan att jag får komma hemifrån och träffa mina klasskompisar, vilket även underlättar om jag har svårt för något i respektive kurs för då finns det alltid någon som kan hjälpa och förklara.
 
Dessutom uppskattar jag möjligheten att kunna sitta med hemifrån om jag någon dag är sjuk eller inte kan ta mig in till skolan, och att alla lektioner spelas in, så att jag kolla igenom dom vid ett senare tillfälle om det var något jag inte hängde med på eller om jag missar hela/ delar av en föreläsning. Detta gör att jag i princip har alla förutsättningar för att klara utbildningen. 
 
 
Är du också intresserad av att studera på din ort?
Lovisa Hänström
Karriär- och studiesamordnare