Varje kurs behöver innehålla minst ett examinerande moment, men ofta förekommer flera kunskapskontroller i en kurs. Kunskapskontroller kan exempelvis vara tentamen, muntlig redovisning eller casearbete och inlämningsuppgifter. Vilka som är kursens kunskapskontroller framkommer av kursplanen. Formen kan inte ändras av dig som undervisande konsult.
Kunskapskontroller sker på specifika tidpunkter under kursens gång och bedöms av dig som undervisande konsult. Bedömningarna ligger sedan till grund för betygssättningen.
Observera att de studerande måste genomföra kunskapskontrollerna för att kunna godkännas i kursen.
Tänk på!
Betygssättningen är en sammantagen bedömning av den studerandes totala måluppfyllelse i kursen. Det är endast kursmål som får betygssättas utifrån kunskapskontrollerna, inget övrigt innehåll.
Som konsult ansvarar du för att rätta kunskapskontroller och registrera resultat samt betyg inom 10 arbetsdagar från genomförd kunskapskontroll. Du ska dokumentera dina bedömningar och betygssättningar i ett dokument som utbildningsledaren tillhandahåller.
Om en studerande inte blir godkänd, alternativt inte deltar, i det ordinarie tillfället för kunskapskontroll så har hen möjlighet till ett "om-tillfälle" ytterligare två gånger. Detta gäller både vid tentamen och inlämningsuppgifter.
Ny kunskapskontroll ges enligt schema där tillfället i regel sker cirka tre veckor efter första tillfället. Detta kan variera så stäm av med utbildningsledaren vad som gäller för kursen.
Om obligatoriska uppgifter lämnas in efter deadline ska dessa rättas och lämnas tillbaka till den studerande så fort som du som konsult har möjlighet. Observera att det inte är möjligt att tentera upp betyg om den studerande uppnått godkänt.
Betygsgränserna IG, G och VG gäller vid båda "om-tillfällena" för samtliga examinationsuppgifter.