Var nyfiken och passa på att knyta värdefulla kontakter - KYH

Månadens alumn

Johanna Bäckström

Entreprenadingenjör, student 2017-2019

Som utbildad entreprenadingenjör jobbar jag nu med...

Jag arbetar som elevingenjör och kommer gå vidare till projektingenjör på NCC. Alla dagar ser olika ut. Det beror alldeles på vilket av de fler projekten jag jobbar i. Men ett urval hur en typisk dag kan se ut att ta hand om dokumenthanteringen i projekten och göra i ordning underrättelse ÄTA (ändring, tillägg, avgående). Jag kan ha flera olika möten för att kunna planera framdriften av projektet eller ha möten med beställaren.

Min tid på KYH var bra. Jag lärde mig otroligt mycket som jag har en stor fördel av nu på min arbetsplats. Jag tyckte att det var ett bra upplägg med kurserna även om det var ett högt tempo. Det bästa var grupparbetena där vi fick testa på hur det är att driva ett eget projekt från början till slut. Sen var självklart LIA riktigt bra och lärorikt!

Johanna Bäckström

Entreprenadingenjör

Mina tre bästa tips inför studierna är att våga ställ frågor och var aktiv på lektionerna. Fokusera inte på vad som kommer på tentorna utan fokusera på helheten av kursen. Man vet aldrig vad som kan komma upp när du kommer ut i arbetslivet. Var nyfiken och passa på att knyta värdefulla kontakter.

Mina tre bästa tips inför yrkeslivet är fortsätta vara nyfiken, öppen för nya möjligheter och att vara engagerad. Ta vara på chanserna som erbjuds och det bästa enligt mig är att alltid sträva efter att jobba tillsammans för att kunna driva projektet framåt på bästa sätt

Det bästa med branschen är att den är väldigt bred, och det finns många möjligheter till att utvecklas.

– Johanna Bäckström

 

Är du också intresserad av utbildningen Entreprenadingenjör?Läs mer här!