Fastighetsingenjör tekniska system

ÄLSKAR DU ATT LÖSA PROBLEM? Bli fastighetsingenjör!

Studera där du är och låt KYH komma till dig i klassrummet via videokonferens. Den här utbildningen går på flera utbildningsorter samtidigt – välj mellan Eskilstuna, Katrineholm, Norrtälje, Gävle, Ronneby eller Växjö!

Fastigheter – är inte det glödlampor och skruvmejslar? Nix, det var på 1900-talet! 2018 kan du styra en hel stadsdel från laptopen. Fastighetsbranschen är en av Sveriges mest spännande, teknikintensiva och framgångsrika branscher!
Digitalisering, energieffektivisering och smarta lösningar driver branschen framåt och gör yrket som fastighetsingenjör till en kreativ utmaning för dig som tänker framåt och gillar teknik och att lösa problem.

yrkesroll och lön

Som fastighetsingenjör är du en teknisk specialist. Du ansvarar för optimering, drift och underhåll av fastighetens tekniska system och för att säkra krav på driftekonomi, energiprestanda och energieffektivisering. Värme, kyla, ventlilation, energiförbrukning, vatten och hyresgäster är bara några av de faktorer man behöver ta hänsyn till. Därför har fastighetsingenjören den kanske allra viktigaste tekniska rollen i branschen idag.
Jobb finns hos företagen som hjälpt oss att ta fram utbildningen, t.ex. Victoria Park, Bengt Dahlgren, Kungsleden, WSP och många små och stora fastighetsbolag över hela Sverige.
En sak till: oroa dig inte för att ha ”fel” bakgrund! Idag efterfrågar branschen kvinnor och män med olika erfarenheter och bakgrund.  Aktuell lönestatistik hittar du här.

utbildning med videokonferens

Den här utbildningen går på flera utbildningsorter samtidigt via videokonferens. Du kan alltså både studera och hitta jobb utan att du behöver flytta. Välj mellan Eskilstuna, Katrineholm, Norrtälje, Gävle, Ronneby eller Växjö!
Utbildningslokalerna ligger i kommunens VUX- eller YH-centrum. Du sitter i ett klassrum som vanligt tillsammans med dina studiekolleger. Det som skiljer är att läraren undervisar via videokonferens. Oftast är läraren alltså på annan ort och under lektionerna kommunicerar man via högtalare och mikrofon. Annars fungerar allt som vanligt. Det är alltså ingen distansutbildning.
Hej! Vi hjälper dig med frågor
om utbildningen och ansökan
RING 076-885 21 32
MAILA antagningen@kyh.se
Eller chatta med oss.

6 orter

YH-poäng

%

Praktik

studieplatser

arbetsledning och kommunikation i arbetslivet

20 YHP Den här kursen handlar om att bland annat kunna handleda och vägleda entreprenörer och agera professionellt i mtöet med kollegor och kunder.

Z

verksamhetsdokumentation

10 YHP Efter avslutad kurs kommer du ha kunskap om såväl bakgrund och historik om systematiskt arbetsmiljöarbete.

ekonomi och projektledning för fastighetstekniker

20 YHP Här får du lära dig om att tolka ekonomiska underlag för beslutsfattande.

energieffektivisering

15 YHP I den här kursen lär du dig om olika energieffektivsieringsområden.

fastighetens tekniska system 1

50 YHP Du får lära dig att självständigt ansvara för fastighetens styrning och drift av kyl- och värmetekniska installationer.

i

byggteknik

15 YHP I den här kursen får du lära dig om hur lika byggnaders konstruktion påverkar energiförbrukningen och om moderna byggmetoder.

r

fastighetens tekniska system 2

50 YHP Här får du kunskap om logiken kring styr och reglerteknik för installationstekniska system.

fastighetsägarens egenkontroll

10 YHP  Du får kunskap om att värdera egenkontrollsskyldigheter och planera, följa upp och förbättra en fastighets status.

inneklimat och inne- och utemiljö

25 YHP Här får du lära dig om de inneklimatfaktorer som påverkar människans hälsa och upplevda komfort.

drift och underhållsteknik fastighet

50 YHP Här får du lära dig om drift och underhåll av olika tekniska installationer i fastigheter.

entreprenadjuridik

15 YHP I den här kursen får du kunskap om Upprättande av förfrågningsunderlag, anbud och olika avtal.

Examensarbete

30 YHP I den här kurser skriver du ett projektbaserat arbete utifrån din blivande yrkesroll.

LIA 1

50 YHP Under din första LIA får du yrkesbaserad kunskap på en arbetsplats och du lär dig att arbeta mer och mer självständigt. 

LIA 2

55 YHP Under din andra LIA får fördjupad förståelse för din yrkesrooll och efter avslutad kurs ska du kunna arbeta som yrkesrollen. 

 

Behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land med minst godkänt betyg i:

  • Matematik B / Matematik 2a, 2b, 2c
  • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andra språk 2

ELLER

  • Bygg och anläggning 2

ELLER

  • Praktiskt ellära
  • Energiteknik 1

Obehörig? Vi hjälper dig!

Saknar du något behörighetskrav? Ge inte upp – vi tittar inte bara på dina pappersbetyg utan också på ditt CV och dina kunskaper som helhet.

Kontakta vår hjälpsamma antagning om du vill ha hjälp med behörigheten!

Kom ihåg att det är viktigt att kunna medta egen dator till den här utbildningen.

ANSÖK IDAG!

Klicka på knappen för att skapa ett konto och söka till utbildningen.

Vill du studera något annat? KYH har YH-utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi, data och IT. Se alla våra utbildningar här!