Söker du ett framtidsjobb som är roligt och kreativt med varierande arbetsuppgifter? Vill du ha en viktig yrkesroll inom utveckling av ny programvara och teknik. Missa inte chansen att ansöka till KYH:s utbildning teknisk testare som startar i höst.

Framtiden som teknisk testare

Teknisk testare är ett viktigt jobb med goda karriärmöjligheter. Som teknisk testare har du möjlighet att gå djupare in i systemet, där din förståelse av teknik spelar en stor roll.

Testare är viktiga i utvecklandet inom allt från programvara och webbapplikationer för mobiler och datorer till mer komplexa system för VR, AI och industrirobotar.

– Det roligaste med jobbet som testare är att man får lära sig nya saker varje dag, där man både får jobba med människor och fördjupa sig inom teknik. Gillar man att arbeta kreativt är det här jobbet perfekt, säger testexperten Martin Jansson, som är en av gästföreläsarna på utbildningen.

En typisk teknisk testare

  • Gillar att utforska och använda system på kreativa sätt
  • Är nyfiken och analytisk
  • Har hög observationsförmåga
  • Gillar att lösa problem för att kunna skapa riktigt bra produkter med hög kvalitet

Intresserad att söka?

Prata med antagningsenheten! Vi finns tillgängliga under sommaren och svarar gärna på dina frågor!

Fördelarna med vår utbildning

Här berättar testexperten Martin Jansson om fördelarna med att gå KYHs utbildning teknisk testare där han också är gästföreläsare.

1. Stor efterfrågan inom IT och Telekomföretagen

Testare har kompetens som spänner över många teknikintensiva branscher och är ofta anställd på IT-organisationer som arbetar mot industrin, finans eller internt på olika organisationer och myndigheter. Bland KYHs partnerföretag uppger man att nyanställningsbehovet ligger mellan 35 – 60 per år.

̶ Arbetsmarknaden för testare ser otroligt bra ut. Många konsultföretag kammar marknaden på testare och produktbolagen söker ständigt nya förmågor. Som en av ledarna för testnätverk får jag ständigt frågor om jag känner testare som vill ha jobb.

2. Kreativt med varierande arbetsuppgifter.

Testning handlar om att utforska och att använda system på kreativa sätt som ingen tänkt på tidigare. Den typiske testaren beskrivs som nyfiken och analytisk med en hög observationsförmåga.

̶ Det roligaste med jobbet som testare är att man får lära sig nya saker varje dag där man både får jobba med människor och fördjupa sig inom teknik. Gillar du att arbeta kreativt är det här jobbet perfekt.

3. Yrkesinriktad utbildning med goda framtidsutsikter

Utbildningen som teknisk testare har 13 företag varit med och planerat. Praktikplatser finns också till alla sökande hos KYHs partnerföretag (LIA-platser) där du får en fördjupad förståelse för samtliga kunskaper under utbildningen.

̶ Under utbildningen får du bland annat lära dig tekniker hur du bättre kan hitta lösningar på problem. Du kan också fördjupa dig i att programmera där du lär dig mer hur man automatiserar delar av arbetet.

4. Ett jobb som gör skillnad

Som teknisk testare har du möjlighet att gå djupare in i systemet där din förståelse av teknik spelar en stor roll. Testare är viktiga i utvecklandet inom allt från programvara och webbapplikationer för mobiler och datorer till mer komplexa system för VR, AI och industrirobotar.

̶ Jobbet som testare passar dig som gillar att försöka förstå hur saker fungerar och lösa problem för att kunna skapa riktigt bra produkter med hög kvalitet. Det är ett viktigt jobb med goda karriärmöjligheter.

5. Passar alla åldrar och bakgrund

Den förutbildning som krävs för att bli antagen till utbildningen är gymnasieexamen med godkänt i matematik och engelska samt programmering. Men du behöver inte komma direkt från gymnasiet. Det finns stor efterfrågan på testare med olika erfarenheter.

̶ I en grupp av testare vill organisationer gärna ha olika åldrar och bakgrund. Fördelen med tidigare yrkeserafenhet är att man ibland kan ha enklare för att veta  att saker kan vara annorlunda och att det inte går som planerat, vilket är testarens vardag.

Kan du inte programmering?

Om du inte programmerat tidigare eller känner dig lite ringrostig kan du gå vår kostnadsfria förutbildning med behörighetsprov på bara en vecka. Den ger CSN-stöd och bästa möjliga start på utbildningen. Alla som klarar provet får dessutom en garanterad utbildningsplats!